Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ НА ПАЛАМА: Република Српска више не верује Вучићу

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић налази се данас у службеној посети Босни и Херцеговини, поводом најновије кризе у функционисању ове државе и обновљених напада на Републику Српску и њене надлежности. Он се на Палама и у Сарајеву састаје са представницима српског народа, њихових политичких партија и културних организација из оба ентитета.

Ђорђевић је саговорницима пренео подршку „патриотске Србије“, на коју, како је рекао, увек могу да рачунају.


„Срби у БиХ су сложни у оцени да више немају подршку Вучићевог режима и да их је службени Београд оставио на цедилу“, наводи Ђорђевић.

Он је истакао да међу Србима у оба ентитета постоји уверење да је „Александар Вучић постао саучесник“ снага које се залажу за укидање надлежности и овлашћења Републике Српске. „То је потпуно јасно рекао и амерички изасланик Ескобар, када је навео да званични Београд не стоји на страни Републике Српске, већ на страни Америке“, подсећа лидер Ослобођења. Према његовим речима, Срби са западне стране Дрине поново проживљавају „ону страшну 1994. годину“, када им је „анти-српски Милошевићев режим“ увео санкције.

„И тада је Милошевић покушао да се додвори западу и очува своју власт, преко леђа Срба.
Сада то исто покушава Вучић, кроз саучесништво у тројном пакту Ескобар – Вучић – Шмит“,
истиче Ђорђевић алудирајући на подршку коју је председник Србије дао спорном Високом
представнику за БиХ Кристијану Шмиту, чије именовање не признају ни Република Српска ни
Руска Федерација.

Председник покрета Ослобођење каже да овакав став о Вучићу деле „и представници владајућих и опозиционих странака, и Срби из оба ентитета, практично сви актери са којима сам разговарао“.

Како је навео, ускоро долази време када ће сви Срби „стати у јединствен фронт против Вучићеве издајничке власти“, зато што се „издаја и пљачка на сваком кораку више не могу трпети“.