Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Изузетно је важно што су протести настављени

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић оценио је данас да је "изузетно важно" што су протести грађана настављени упркос лошим временским условима и одустајању појединих организатора блокада.

Како је Ђорђевић навео, он је прошлог викенда био на блокадама у Младеновцу, а овог викенда у Нишу и истакао да тај покрет сматра да је „важно да се ова прича шири Србијом и да подржимо људе који су се побунили и ван Београда, где је то много теже јер су притисци већи“. Он је оценио да су грађани поново изашао на улице „јер виде да је режим начет и јер нису задовољни повлачењима и изменама закона“.

„Сви су свесни да ће их Александар Вучић преварити и да је повлачење закона само његов тактички маневар. Циљ протеста је јасан – Србија не жели Рио Тинто“, казао је Ђорђевић.

Према његовим речима, права победа би било доношење закона о трајном мораторијуму свих истраживања и ископавања литијума.

„То би била велика победа над режимом и реалан исход протеста, за који очигледно постоји снага у народу“, рекао је председник покрета Ослобођење.

Оценио је и да сваки протест мора да има додатни крајњи захтев, а то је „оставка Александра Вучића“.

„Вучић је извор све нестабилности у Србији, човек који је на челу мафијашке организације која је заробила, опљачкала и понизила нашу земљу, а сада распродаје и уништава и наше реке, њиве и ваздух. Нема опоравка и ослобођења Србије док је он на власти“, изјавио је он.

Оценио је да је „катастрофално“ што су поједини организатори протеста јавно позвали на одустајање од блокада.

„Вучићу то иде на руку, сигуран сам да је он подржао такве ставове. Појединци се на тај начин играју са расположењем и са живцима народа. Покушавају да разбију протесте и расплину енергију која постоји“, рекао је Ђорђевић и додао да му је драго што се народ „оглушио о такве позиве“.

„Надам се да ће следеће суботе још више места бити у блокади и да ће ова побуна расти све док не срушимо накарадни, лоповски и издајнички режим“, казао је Ђорђевић.