Прочитај ми чланак

Ђорђевић Ђурићу: Не можете сакрити да осам година тргујете са ратним злочинцима

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић одговорио је данас на оптужбе функционера СНС и будућег амбасадора Србије у САД Марка Ђурића, а у вези са оптужницама за ратне злочине против лидера тзв. Ослободилачке војске Косова.

“Ђурић је рекао да им ја спочитавам, цитирам, непринципијелност према ратним злочинцима. Добро је знати да су и они потпуно свесни да преговарају и договарају се са ратним злочинцима. Хвала Марку Ђурићу што је то потврдио српској јавности”, каже Ђорђевић и додаје:

Foto YT

“Покушаји релативизације кроз извртање истине и медијске нападе не могу да сакрију да Вучић и његови функционери већ осам година, од Бриселског споразума па до данас, тргују Косовом као на пијаци и то све раде са људима оптуженим за најтеже злочине над Србима: за масакре, убиства, киднаповања, вођење концентрационих логора, уништавање села, манастира и цркава. За то време, СНС је тим злочинцима дао све: успоставили су границу између Србије и Косова, повукли су српске институције са севера покрајине, дали су им енергетику и телекомуникације, а сада су им допустили и међународно признање. Заузврат нису добили ништа за Србију, бар не јавно. Питање је шта су добили за себе лично”.

Лидер покрета Ослобођење каже да је “Марко Ђурић за своје учешће у овој срамној трговини награђен позицијом амбасадора у Вашингтону”, где, како Ђорђевић каже “треба да осигура да се договори о коначном признању Косова спроведу до краја”.

“Јавност Србије се добро сећа кампање против Оливера Ивановића коју је водио Марко Ђурић а после које је Оливер убијен, као и нечувених напада на блаженопочившег Митрополита Амфилохија који се успротивио њиховој издаји Косова и Метохије. Јасно је да је он саучесник у Вучићевој продаји Косова“, рекао је Ђорђевић.

“У решавању будућег статуса Косова, Србија мора поштовати Резолуцију 1244 и Устав Србије. Вучић и Ђурић се из неког разлога журе да што пре заврше посао око Косова, иако је јасно да је Србија сада у предности, јер су косовски функционери и оснивачи те квази-државе сада оптужени за ратне злочине. Па зашто онда журе? Шта год да су им обећали у замену за Косово, треба да знају да ће народ Србије након ослобођења поништити сваки њихов потпис. Поништићемо и вратићемо све оно што су предали Тачију и његовим ратним злочницима за ових осам година издаје”, закључује председник Ослобођења Млађан Ђорђевић.