Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Део опозиције на истом задатку као и Вучић

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се поводом тврдње адвоката Боже Прелевића изречене на телевизији Н1, да је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић подстицан од стране америчке амбасаде да прекрши одлуку о бојкоту и изађе на прошлогодишње изборе.

„Савршено је јасно да се један део опозиције налази на истом задатку као и Вучић и да ради за истог газду. Вучићевим спонзорима са запада је важно да у Србији постоји фасада демократије, коју су покушали да обезбеде изласком опозиције на изборе“, објашњава Ђорђевић.

На тај позив су се, према његовим речима, одазвале неке странке и појединци и тако прекршили првобитну одлуку о бојкоту избора, а сада су потврђене сумње да су стране амбасаде утицале на ту одлуку. 

Ђорђевић је ту убројао и покрет Доста је било Саше Радуловића и Покрет слободних грађана, оптуживши их да су се водили истим подстицајима као Зеленовић.

„Стране амбасаде могу да вас подстакну, али вам неће помоћи на изборима. То видимо и на Зеленовићевом примеру. Напредњаци су га потукли и покрали, буквално су му отели Шабац и нико од тих амбасадора га није заштитио“, подсећа Ђорђевић.

„Западним амбасадама је важно да изађете на изборе и дате легитимитет целом том намештеном процесу, али није им у интересу да неко угрози или смени Вучића“.

Председник Ослобођења каже да је то зато што је Вучић „потребан западу“ да би испоручио обећане спољнополитичке циљеве:

„Пре свега се ради о признању тзв. Косова. Због тога ће Вучић имати западну подршку и због тога мора да постоји привид да је Вучић демократски изабран. За то служе Зеленовићи и остали статисти на изборима“.

Ђорђевић оцењује да је „жалосно“ што значајан део опозиције то и даље не схвата, већ, према његовим речима, хрле на гласање 2022. године, иако је „јасно да не постоји ни минимум демократских и медијских услова за слободне изборе“.