Прочитај ми чланак

Ђорђе поклопио СНС: Зашто Вучић не сме да прими ветеране и да хапси Ђиласа? ВИДЕО

0

Током током Осме седнице Другог редовног заседања, у уторак 10. децембра посланик опозиције Ђорђе Вукадиновић је више пута узимао учешће у скуптинским расправама улазећи у дуеле са посланицима владајућег СНС. Том приликом између осталог је говорио и о:

„Већ неколико недеља не тако мала група ратних војних инвалида и бораца из ратова 90-их протестује у парку између зграде Председништва и Народне скупштине. Ја намерно нисам хтео много у то да се мешам. Знам да је материја осетљива. Знам да има више тих удружења. Дакле, уопште немам намеру да арбитрирам. Али апелујем, пре свега, на надлежно министарство и министра, а онда и на Владу да, просто, ако се се има времена за разне, рекао бих, „Курте и Мурте“ и за разне, више-мање, добронамерне или недобронамерне путнике намернике. Када се има времена за Шредера и дружење и ћаскање са Клинтоном и онда када више није био на функцији. Када је Тони Блер, злогласни премијер Велике Британије у време бомбардовања, односно агресије на Србију 1999. када је, дакле, и он у неком мутном својству био (ако није и сада) у својству саветника Владе Србије – па, хајде онда да се нађе времена да се приме и ови људи и да се чује њихова мука.

Дакле, без прејудицирања решења. Без пресуде унапред. Без стављања на једну, или другу страну. Али мислим да ти људи макар заслужују да се чује њихов глас. А ја конкретно од министарства очекујем и захтевам обавештење о томе шта они траже и зашто су ту и да ли су ти њихови захтеви и у ком аспекту испуњиви, или нису испуњиви?

Дакле, то је конкретан захтев од Министарства рада. А од ових других, најважнијих институција у земљи (председника и премијера) очекујем, односно апелујем, да нађу времена и да приме ове људе. Кажем, то је најмање што може да се учини према њима за све што су учинили за ову земљу, а то је да им се искаже поштовање. И отворено да се каже да ли је и шта је изводљиво и испуњиво, а шта евентуално није испуњиво – и из ког разлога.”

ДРАГАН ЂИЛАС

На истој скупштинској седници, у уторак 10. децембра, посланик опозиције, Ђорђе Вукадиновић, поручио посланицима владајуће Српске напредне странке да ако имају доказе ухапсе Драгана Ђиласа и престану „да машу њиме као батином“.

„Што се тиче Драгана Ђиласа, хапсите га, дилујте са њим, радите шта хоћете, али немојте га стално качити на нос свакоме од нас. Ако имате конкретне замерке, ухапсите га, подигните оптужницу, немојте овде њиме махати као батином што иначе радите месецима“, рекао је Вукадиновић у Скупштини Србије.

У расправи о сету закона којима би требало да се побољшају изборни услови, Вукадиновић је додао да СНС није дошла на власт зато што је боља, већ зато што су људи били разочарани и огорчени на претходнике.

„Немојте то и вама да се догоди, не потцењујте противнике,“ рекао је Вукадиновић.

Посланик СНС Владимир Орлић рекао је да је „скупштинска расправа доказ демократије и добрих услова за изборе, а не диктатуре како тврди опозиција.“

Орлић је рекао да је „доказ слободе то што посланик може да седи на свом месту у пленарној сали, да учествује у расправи и користи право на реплике.“

Он је додао да је посланике опозиције „газда Драган Ђилас натерао да изађу из сале и да су сами себе забранили на Јавном сервису на којем се емитује пренос седнице.“

Посланик СНС Верољуб Арсић рекао је да су сада изборни услови много бољи и да је за време бившег режима опозиција могла да говори само на радио Фокусу.

Додао је да „је његова странка на власт дошла зато што су грађани проценили да су бољи од претходника и да је бивши режим група лопужа.“