Прочитај ми чланак

Ђилас Вучићу: Престани да хапсиш и малтретираш моје сараднике, заустави се (ВИДЕО)

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поручио је данас председнику Србије Александру Вучићу, испред зграде Председништва, да престане да „малтретира, хапси и уништава живот људима само зато што су у неком тренутку били његови сарадници“, наводећи да Вучићево „лудило траје већ осам година“.

„Ја сам данас дошао овде да ти кажем доста. Ако имаш мало храбрости, ако ниси кукавица, ево ја сам ту, ако треба да хапсиш – хапси, да видимо о чему се ради“, рекао је Ђилас, који је објаснио новинарима да је дошао код зграде „иза чијих се прозора, завеса, крије Вучић“ јер је то једини начин да му се „директно обрати“.

 

Ђилас је објаснио да му се баш данас обраћа јер је „пре неколико дана Апелациони суд у Београду по други пут поништио оптужницу, коју су по налогу Вучића саставили послушници у правосуђу“ против некадашњег градског менаџера Александра Бијелића и још десеторо људи и поручио му да се „заустави“ и не покушава да их поново оптужи.

Како је Ђилас навео, Вучић „малтетира“ ове људи због „наводне малверзације у реконструкцији Булева краља Александра“, што је, како је навео, коштало 17 милона евра, док је рекострукција улица у центру града исте дужине, али дупло ужих, коју је сповела ова власт, коштала „у старту 27 милиона, а биће и 40 милиона евра“.

Ђилас је рекао да је прва оптужница састављена пре шест година, након што је он одбио Вучићеву понуду да буде потпредседник Владе или градоначелник и да је Бијелић провео једанаст месеци у притвору, коју је Апелациони суд такође поништио, након чега је уследила нова.

„Вучић уништава већ шест година животе једанаест људи за нешто за шта зна да не постоји, да би себи дигао политички рејтинг. Одваја родитеље од деце, финансијски их уништава јер морају да плаћају адвокате“, нагласио је Ђилас.

Он је упитао „Вучића, (Горана) Весића и друге који су причали да се диже оптужница“ где су данас – „што би рекли клинци, где сте данас лавови да изадјенте и кажете нешто него сте се завукли у своје рупе док уништавате животе људима“.

„Поручујем Вучићу: заустави се, бре, више човече, дај то лудило да стане, да постанемо нормална земља, да престанемо да се мрзимо и вредјамо, да престанемо да се по улицама јуримо и почнемо да живимо нормално, као људи. Не знам да ли је могуће али на мени је да се за то борим“, рекао је Ђилас.