Прочитај ми чланак

Ђилас Вучићу и странцима: Ако сте мислили да је Србија само ваша, мало сте се …

0

- Данас је питање части бити на овој страни и бити против овог зла које влада Србијом. Цена коју плаћа свако од више стотина хиљада неустрашивих људи широм Србије који се боре против овог зла широм Србије је огромна. Пребијања, отпуштања, хапшења, вређања, лажи, малтретирања су наша свакодневица - рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас у свом обраћању на седници ГО ССП-а.

А затим и додао:

– Што се тиче поруке за власт, што рече Весна Малишић: „Ви сте од Србије направили лудницу, држите кључ и не дате га“. Ви организујете протесте против опозиције, ви штрајкујете глађу против опозиције. Свакога дана доводите у опасност људе, и не само нас. Свакога дана цртате мете људима који више верују својим очима него ружичастој пропаганди. А ми више не пристајемо на то. Виде људи ваше лажи, како не можете да сакријете сукобе, како афере искачу сваки дан… Виде, и због тога сваког дана оде 140 људи из Србије. Испраћају их очеви и мајке, баке и деке остају у сузама питају се да ли ће их некада још видети – рекао је председник ССП-а, и додао да су они још на седници три сата, а да ће за то време 20 људи побећи из Србије.

Како је рекао, то се данас дешава у Србији, беже трбухом за крухом, беже и мозгом за достојанством, беже од лудила.

– Не беже само због плате, него не могу да гледају ово чега смо ми део. Мислим да ће доћи дан када више никога, Александре Вучићу, нећеш моћи да вређаш и уништаваш му живот. Забранили су ми моји сарадници, а ја као демократа слушам, да користим ону реч коју сам користио у Утиску недеље. Онда сам нашао решење, можда не смем да користим, али могу да цитирам друге људе. Имам поруку за Вучића и остале људе. Цитираћу Бјелогрлића, „Господо, ако сте помислили да је Србија само ваша, мало сте се за***али, мало је и моја“.

За крај, порука и за међународну заједницу. Господо, погрешили сте и време је да то признате. Погрешили сте 2012. године. Да неко ко је избацивао децу из обданишта зато што су друге националности може да се промени. Такав неко није човек и никад човек не може да постане. Седам година га подржавате, прво због обећања које је дао за Косово, али и због компанија које долазе из ваших земаља. Немам проблем да причам колико је само дилова направљено са кинеским, руским и азербејџанским компанијама. Немам никакав проблем да кажем ни када је реч о француским и енглеским колонијама. Овај народ није никад прихватао да буде нечија колонија, зато не може да метро кошта 4,5 милијарде уместо две да бисмо били добри са Кином. Не може спалионица у Винчи да кошта 1,2 милијарде, не може ауто-пут да кошта 900 милиона зато што је у питању британска и енглеска компанија. Три пута су веће цене и све се то ради како би се заобишао закон, када владина канцеларија одлучи да ли је нешто по државном интересу како би се заобишао тендер.

– Људи су научили како да легализују пљачку, да обиђу тендер, али вам кажем да неће моћи. Будите спремни да ћемо све те уговоре са раскинемо када дођемо на власт јер су преплаћени. То знаћи да Вучић и фирме пљачкају Србију за милијарде евра, које бисмо уложили у плате лекара, учитеља, васпитача, у боље болнице, развој пољопривреде. Уложили бисмо да БДП расте седам, осам одсто, може и двоцифрени број. Како у Румунији расте плата, а у Србији не?

Зато што се овде пљачка, зато што су на власти незналице. Знате да је овај народ специфичлан и то је знало да га кошта. Знате, овај народ је некада ишао пешке преко Албаније са жељом да се врати у земљу, носили су мирис српске земље. Гинули су на Проклетијама, на Кајмакчалану, гинули су у Другом светском рату када нису хтели да прихвате фашистичку чизму. Нису хтели да њиховом земљом управља неко други и нису је дали никоме. Сада је дошао човек који продаје земљу за коју су људи гинули. Српска земља није на продају, морате то да схватите. Као ни воде, као ни рудници. Можемо да сарађујемо са сваким, али земља мора да припада Србији и грађанима. То је основа, јер драги моји пријатељи, да су ови пре ових продавали земљу, ми сад ништа нисмо имали. Политичар не сме да продаје, јер добија мандат да управља земљом, не да продаје.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!