Прочитај ми чланак

Ђилас: Вучић влада страхом и медијским мраком. Сергеј: Ближи смо бојкоту избора

0

Сносићете последице - порука је лидера савеза за Србију, додајући да ће Универзитет поништити одлуку о докторату Синише Малог, а да ће то бити, како кажу, највећа победа - поручили су Ђилас и Трифуновић.

Гости емисије „360 степени“ на Н1 телевизији били су Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, и Сергеј Трифуновић, председник Покрета слободних грађана. Прво су се осврнули „на недавно паљење књиге Горана Весића“, приликом промоције исте.

– Пре свега мислим да спаљивање 33.000 књига у Немачкој поредити са намештеном ствари, за који нисмо имали сазнања јесте бесмислено. Диван филм је монтирао господин Братислав Гашић, где се виде неки људи који су то учинили. Нико није дошао на протест да би палио књиге, човек који је дошао и донео књигу није га било после на снимку. Одакле књига? Бранко Миљуш, функционер наше странке, рекао му је немој то да радиш. Таблоиде не читам, председника не слушам. Ко се залаже за паљење књига? Ми треба да причамо о Весићу који ради граду то што ради. Јесу ли средњошколци на крају школске године фашисти што пале књиге иако им говоримо да то не раде? Бавимо се мање важним стварима, човек је направио грешку, онда је служба организовала снимке са градских камерама и проследила их таблоидима. А уз то је Кнез петрол спонзор БИА – рекао је бивши градоначелник.

О „аутоголу“ Марка Бастаћа, код којег је на граници нађено 13.000 евра (10.000 дозвољено), Ђилас додаје:

– Министар Вулин лаже о тетки из Канаде која му даје 200.000 евра и ништа. Разговарао сам са Бастаћем, носио је новац за болесну жену, а ви сад поредите овЕ који узимају стотине милиона, са царинским прекршајем. Из ове земље се у Дубаи износе милијарде, па ови треба да робијају до краја живота – додао је Ђилас.

Бојкот избора по Ђиласу је за сада једино решење.

– Вучич влада медијским мраком и страхом. Људи су у невиђеном страху, живе страшне животе. Једна је ствар важна: ПСГ ће донети своју одлуку, процениће најбољи начин да се бори против Вучића, али немојте да нас гурате у сукобе, хоћемо да заједнички променимо систем. Нико се не бави политиком да би бојкотовао изборе већ да би победио. Бојкотујемо лудило у којем живимо. Људи остају без посла, плаше се, искључују им децу из вртића, нећемо да гледамо Муту Николића који даје подршку Вучићу, од кога је добио 30.000 евра, јер није добио националну пензију. Суштина је: на четири комерцијалне телевизије нико од лидера опозиције није био за четири године. Прескочите мене. Ако немам три насловне стране свако јутро, као да се није догодило. Вућић се 789 пута појавио. Да се сви појавимо у квиз „Слагалица“, ваљкда ће неко проћи, да нас неко види, Сергеја бар виде на неком филму.

Трифуновић се надовезао:

– Супституција тезе, што би рекли комунисти, да је неко посекао шуме да би Горан Весић написао књигу о Београду који уништава. Е, зато је настао стампедо, бесни грађани су појурили Весића. Лицемерно је да пише књигу о томе како воли Београд, па онда грађани одговарају таквим потезом. Моја изјава о Оливери Јовићевић, која ради на „јавном WЦ“, није аутогол, иако се ПСГ, оградио од тога. Па 13 сати је требало да се угаси пожар на Старој планини.

О бојкоту избора Сергеј је додао:

– Ми се боримо за фер услове избора. Ако се настави у овом правцу и ритму, апсолутни бојкот је веома близу. Можда се избори одложе за јесен следеће године. Људи из Европе врше озбиљан протисак на Вучића, а без њихове подршке не би био ту где јесте. Шта год он каже, буде супротно.

О докторату Сунише Малог.

– Универзитет ће поништити одлуку о докторату и то ће бити наша највећа победа! – поручили су углас.

О узбуњивачу Александру Обрадовићу…

– Он је херој!

Око Косова немају исти став, али…

– Први корак је да радимо на помирењу два народа. Није суштина статус. Али можемо да се договоримо о путовањима, да се укину таксе, да не шаљемо воз са српским застравама доле, да спречимо криминал, хајде да нађемо људе који су штитили Србе да дођу овде, и наше који су штитили Албанце да оду доле. Признање Косова није решење, у овом тренутку не може да се реши питање статуса, али нас чека решавање. Учинио бих све да се направи сарадња, да људи путују. Ми морамо да се миримо с свима, Хрватима, Македонцима.

Како спречити одлазак људи у иностранство.

– Ево, 500 милиона евра даје се фудбалским стадионима, а хајде да то уложимо у плате, здравственим радницима, да помогнемо деци да остану овде. Овде се краде 60 одсто, овај окреће коцке 15. пут на Тргу републике, морамо то да променимо. Људи су незадовољни, мрачни, неће бити боље уз Стефановића и остале. „Овде је осмех догађај“ каже у песми Ђорђе Балашевић, хајмо да се боримо за то. Да причамо о 60.000 првака који крећу у школу, уместо 70.000 људи који су се пријавили за „Задругу“ – закључио је Ђилас.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!