Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Вучић умислио да је средњевековни владар, бојкот једина шанса…

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас да је режим председника државе Александра Вучића покренуо нову сеобу народа, јер се хиљаде грађана Србије исељава у иностранство како би преживело, и нагласио да он „мора бити демонтиран како би се зауставило уништавање Србије“.

„Бојкот је једина шанса да кажемо: не, Александре Вучићу. Не можеш да крадеш и вараш без последица, не можеш да уништаваш Србију без последица. Кажеш да желиш да уђеш у уџбенике историје. И хоћеш, то ти обећавамо, али као највећи лажов и уништитељ Србије у њеној историји“, поручио је Ђилас, наводећи да се не може учествовати на лажним изборима.


Он је подсетио да су протести опозиције почели после напада на Борка Стефановића у Крушевцу и упозорио да „нико није одговарао за тај покушај убиства, а Борко је преживео само пуком срећом“.

„Не можемо у Србији у којој се линчују политички противници, што у медијима што физички, дати легитимитет неким лажним изборима“, рекао је Ђилас, на оснивању Иницијативног одбора ССП у Крушевцу, саопштила је та странка.

Ђилас је рекао да је Вучић „уништио све институције у Србији, направио страначку државу“, и да је „умислио да може да влада као неки средњовековни господар и доноси одлуке о судбинама људи“.

„Прогони политичке неистомишљенике и преко својих медија уништава свакога ко се усуди да критикује власт. Али највећи удар је извршио на људе – на оне који данас не могу да преживе, оне који се у десетинама хиљада исељавају да би у иностранству пронашли посао од кога ће да живе“, рекао је Ђилас.

Он је истакао да, „ако се не заустави ово зло које је задесило Србију, сутра неће имати ко да нас лечи, ко да нам да ињекцију, ко да учи нашу децу, ко да нас вози, ко да поправља апарате, јер одлазе сви који могу – и мајстори, и кувари, и пекари“.

„Ово су нове сеобе народа које су последица владавине Вучића“, рекао је Ђилас.

Он је, окупљене, упитао колико ћешће иду на сахране него на бабине, да ли се повећавају гробља или расте број школа, јер „Србија одумире, нико не види наду“.

„Пљачкају у стотинама милиона евра, први смо у Европи по корупцији. Док грађани немају новца за књиге деци, ни за лекове, ни да се прехране, док милион пензионера живи у потпуној беди, они стотине милиона евра убацују у црну рупу, јер су неспособни“, нагласио је Ђилас.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!