Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Вучић од Србије прави мету за исламске терористе, свађа нас с Русијом

0

Пред очима целог света распала се слика коју Александар Вучић годинама прави о себи као човеку кога цео света уважава и поштује.  Постало је јасно да не постоји интерес Србије који Вучић није спреман да угрози само да би одобровољио неког светског лидера и тако покушао да "купи" подршку за своју владавину, која се заснива на мржњи и поделама. 

Споразумом у Вашингтону који предвиђа обавезу Србије да пресели своју амбасаду у Јерусалим Вућић није само поново одступио од заједничког става свих земаља света осим САД у Гватемале, већ је и прекршио резолуцију Савета безбедности правећи од Србије мету за исламске терористе окрећући по ко зна који пут леђа Европи. И све то да би сео испред Трампа и тако покушао да импресионира домаћу јавност и покаже како он има подршку председника САД, који му је чак уручио и кључеве Беле куће, који се купују у радњи са сувенирима. 


У исто време Марко Ђурић је у покушају да одбрани шефа од подсмеха међународне јавности признао да Вућић Путина чека испред врата и по сат и по времена само да би камере снимиле њихово руковање и да би Вучић причао о томе како има феноменалне односе са председником Русије. 
За само један дан срушила се осмогодишња представа у којој се Вучић лажима представља као најпаметнији, једини поштован, свезнајући … Свет и домаћа јавност својим очима су видели како се непоколебљиви и храбри преговарач претвара у збуњеног човека, који на церемонији потписивања Споразума први пут види шта у том документу пише. 
Осим што понижава себе, Вучић понижава и Србију уз аплаузе министара у техничкој влади,  али и његових партнера Александра Шапића и Ивице Дачића. Потпуно је јасно да Србија нема више ни Владу ни Скупштину, које имају капацитет да зауставе самовољу једног човека. 
Једини моралан потез је оставка Александра Вучића. 
Странка слободе и правде  инсистира на што хитнијем отварању разговора режима и опозиције под покровитељством ЕУ, који треба да обезбеди услове за спровођење фер и поштених избора који треба да врате државу грађанима.