Прочитај ми чланак

Ђилас упитао амбасадора ЕУ – где то види напредак у раду парламента и у медијима

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је данас да се "судећи по изјавама амбасадора ЕУ Сема Фабрициа, може закључити да он верује да је и даље амбасадор ЕУ у Аустралији где је службовао пре доласка на исту позицију у Србији", саопштено је из те странке.

Дјилас је у писаној изјавио упитао амбасадора ЕУ у Србији „о каквом напретку у раду парламента говори, када опозиција у Србији бојкотује рад републичког и свих локалних парламената“.

„Да ли му неко преводи шта у парламенту за све који другачије мисле говоре посланици владајуће већине Мартиновић, Орлић, Ристичевић, Атлагић… Да ли му је било ко јавио да ти људи траже смену ректорке Београдског универзитета, да сатанизују судију Мајића, академика Теодоровића? То што изговарају о људима из опозиције, да и не помињемо“, казао је Дјилас.

Дјилас је питао „о каквом напретку у медијима амбасадор Фабрици говори док се хајка из дана у дан повећава, док се опозициони лидери оптужују за везе са нарко дилерима, за припрему атентата на председника, док их пореде са вирусима и бактеријама, што је у историји само Хитлер изговарао за припаднике јеврејског народа“?

„Како било ко може да од медијске стратегије која се пише већ годинама очекује било шта? Док се тај „Рат и мир“ пише, власт је избацила Н1 и из Поштиног кабла, тако да је сад у медијском мраку преко 75 одсто Србије! И сутра кад се та стратегија напише, шта ће се на медијској сцени променити? Одговор је кратак и једноставан ништа“, рекао је Дјилас.

Сем Фабрици је раније данас изјавио, поводом најновијег неформалног документа Европске комисије (ЕК) у коме се наводе озбиљни проблеми у вези са владавином права и положајем медија у Србији, „да извештај указује на проблеме који су постојали и раније, а који су наведени и у званичним извештајима које је ЕК већ достављала Београду ове године“.
Фабрици је оценио и да је „направљен одредјени напредак у раду парламента, а да се по питању стања у медијима много очекује од медијске стратегије“.