Прочитај ми чланак

Ђилас: Ударање заставом о стакло није куцање, треба рећи да смо погрешили

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да је идеја организатора суботњег протеста "Један од пет милиона" у Београду била "куцање на врата" Скупштине Србије, а "не било какав упад".

„Наравно да (председница Скупштине) Маја Гојковић и (председница Владе) Ана Брнабић лажу када кажу да су демонстранти хтели на силу да уђу у зграду парламента“, написао је Ђилас у изјави.

Он је међутим оценио да је било грешка ударање притом државном заставом у стакло прозора скупштинске зграде, о чему су објављене фотографије.

„Кажимо јасно и гласно да се ударање државном заставом о стакло не може назвати куцањем на било која врата. И да смо погрешили“, поручио је Ђилас.

У саопштењу је позвао да се настави „разоткривање криминалних и штеточинских потеза ове власти“ и предлагање „шта треба радити да би људи сутра заиста живели боље“.

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић је такође изјавио да је циљ учесника у протесту „Један од пет милиона“ није било насиље, већ „враћање отете државе и институција народу“, те да су зато у суботу увече демонстранти „куцали на врата“ Дома Народне скупштине Србије у Београду.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је осудила покушај приласка демонстраната са скупа „Један од пет милиона“ улазу у Дом Народне скупштине Србије у суботу увече, уз гурање са обезбеђењем, а осуди су се придружилли премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић који тражи „реакцију државних

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!