Прочитај ми чланак

ЂИЛАС У ОБРЕНОВЦУ: Вучићев режим је елементарна непогода попут поплаве

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас поручио је вечерас у Обреновцу да је актуелна власт елементарна непогода попут поплаве, а тек кад се “вода повуче” видеће се какву је штету оставила за собом, за коју ће неко морати да одговара.

Ђилас је на оснивању Иницијативног одбора ССП у Обреновцу казао да ће сви национални ресурси које је ова власт распродала, бити враћени грађанима, јер “нико никомо није дао мандат да те ресурсе продаје, већ да њима управља на најбољи могући начин”.

“Вратићемо ПКБ. Ако је та продаја била криминална, зна се како се завршава, а ако је била само погрешна – исплатићемо купцу онолико колико је платио и уложио и вратити ПКБ грађанима”, рекао је Ђилас и додао да је овај комбинат први пут у последњих неколико година у августу у неким данима произвео мање од 100.000 литара млека дневно, те да је производња пала за 40 одсто у односу на период од пре седам година.

Лидер ССП иронично је оценио да је “економска генијалност” тврдити да смањење плата и пензија подстиче економски развој, те упитао зашто тај “рецепт” Вучић не понуди Немачкој. Тек кад држава да нешто својим грађанима, онда ће нешто и добити заузврат, тако се подстиче развој, рекао је Ђилас.

“Уместо узимања од људи као што ова власт ради, треба улагати у људе. Уместо у пасареле, јарболе, стадионе, уложимо у наставнике, децу, лекаре, људе. Потребна нам је земља у којој људи могу пристојно да живе од своје плате, јер овако за 10 година неће имати ко да нам да инекцију у Дому здравља”, рекао је Ђилас и упозорио да Србија изумире, јер годишње остане без 100.000 људи, те да ће за 30 година пасти на само три милиона становника.

За председника Иницијативног одбора ССП у Обреновцу изабран је Владислав Мирковић који је поручио да грађанима ове београдске општине највише недостају слобода и правда, те да је приоритет ове странке управо то да им и врати.