Прочитај ми чланак

Ђилас у Крагујевцу: Наставници, професори, браните децу!

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас је на јучерашњем протесту у Крагујевцу позвао наставнике и професоре, али и председника Српске академије наука, да стану о одбрану деце против које режимски таблоиди воде хајку, као и својих колега који су имали храбрости да проговоре о томе шта се заиста у Србији данас дешава.

Ђилас је пред окупљеним Крагујевчанима казао да није проблем када таблоиди пишу неистине о политичарима, јер су они на то навикли, али јесте када на насловницама заврше деца од 15 година, када се лаже о њима и каже „тај и тај мали је носио фантомку“.

Фото: Промо

„Зато поручујем свим професорима и наставницима: немојте ћутати, браните ту децу, није ваша дужност само да их учите формулама и граматици, ви их учите животу. Ваша је дужност, председниче Српске академије наука, да кажете шта се дешава у овој земљи. Уколико нећете на трговима, онда то кажите у просторијама САНУ. Покрените дијалог, а немојте поруке слати преко таблоида, није вам тамо место. Браните вашег академика Матију Бећковића за кога Горан Весић каже да хоће да врати Србију у средњи век. Браните професора Радоњића који је храбро рекао да се народ у Србији намерно држи у сиромаштву да би се њиме манипулисало”, рекао је Ђилас.

Фото: ПромоЛидер ССП оценио је и да је на власти иста она политика коју је Војислав Шешељ пре 30 година спроводио у Србији.

„Ово су његови најбољи ученици. Он је вадио пиштољ на студенте међу којима сам и ја био, његови сарадници ваде бејзбол палице, а људе по Србији пребијају они блиски власти, неће да прљају своје руке па шаљу своје батинаше“, рекао је Ђилас и додао да се таква власт може променити само заједно, у једној колони, под једном заставом – заставом слободе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!