Прочитај ми чланак

Ђилас тужио Даницу Грујичић

0

Носилац изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“, проф. др Даница Грујичић мораће на суду да докаже тврдњу да Драган Ђилас „у болесним особама види прилику за лаку зараду“ и друге увреде изнете у саопштењу, које је објављено 15. новембра 2020. године.

Даница Грујичић и министар здравља Златибор Лончар потписали су саопштење у коме су, напредњачким речником и маниром, оптужили бившег директора Клиничког центра Србије др Ђорђа Бајеца и Драгана Ђиласа да су 2009. године „уништавали српско здравство“ тако што су пацијенте слали на лечење у Турску о трошку Републичког завода за здравствено осигурање.

„Лекари у Србији у неверици, чекајући специјализације које не могу да добију, скупљајући паре да плате да се запосле у некој здравственој установи, са неверицом су посматрали како Драган и Џо пуне рачуне турских клиника, док се наше установе распадају, а пацијенти сами доносе конац за операцију, газу и завоје. Искеширано је из буџета Србије више од четири милиона евра за Гама нож у Турској. За три године третирано је 720 наших грађана за наведену суму. Све се променило 2. новембра 2015. године када је у КЦС почео са радом први Гама нож у Србији, плаћен управо онолико колико је остављено пара у приватним турским клиникама у време Драгана и Џоа. Само прве две године рада Гама ножа у Србији третирано је 800 пацијената. Неспорно је да Драган у свакој „бризи“ о грађанима Србије види лични интерес, те научен да се у сваки посао угради 100, 200, па чак и 300 одсто, он кроз своје валутне наочаре види само цифре и послове који су били могући једино у његово и Џоово време“, наводи се у спорном саопштењу, уз поруку Драгану Ђиласу да га„народ неће“ јер он и његови партнери „чак и у болесним особама виде прилику за лаку зараду“.

Грујичић и Лончар нису објаснили шта би било с оних 720 пацијената, којима је РФЗО платио лечење, да нису упућени у Турску. Грујучић ће на суду морати да објасни зашто до данас није покренута истрага и подигнута оптужница против Ђиласа, ако се уграђивао „100, 200, па чак и 300 одсто“ у тај „посао“.

Клеветама на рачун Ђиласа, Грујичић се препоручила Александру Вучићу, који ју је поставио на прво место изборне листе на предстојећим ванредним парламентарним изборима. За Даницу Грујичић неће бити проблем да плати 300.000 динара, колико Ђилас захтева на име нематеријалне штете у виду душевних болова због повреде угледа и части. Већи проблем има Србија, у којој истакнуте улоге у здравственом систему, али и на политичкој сцени имају појединци попут Златибора Лончара и Данице Грујичић.