Прочитај ми чланак

Ђилас: Ту је дан кад Вучић неће моћи да уништава туђе животе

0

Председник Странке Слободе и правде Драган Ђилас поручио је данас председнику државе и Српске напредне странке Александру Вучићу да је „доста, нема више“ и да је „тај дан ту“ када више неће моћи да вређа, хапси, уништава туђе животе, а да је први корак „ослобађање заробљене земље“.

Он је, отварајући седницу Главног одбора, рекао да су му забранили из странке да користи реч коју је употребио у Утиску недеље, па је то „уважио“ цитирајујући Драгана Бјелогрлића „из култног филма шаљући то као поруку“ Вучићу.

„Господо, ако сте помислили да је Србија само ваша, за..ли сте се мало је и наша“, рекао је Ђилас.

Помињући удруживање у Савез за Србију, он је навео да је њихова идеологија рушење власти и као први корак борба да заробљена држава буде ослобођена, наводећи да би учешће на изборима било бесмислено тако да Вучић треба да се бори сам са собом.

„Доћи ћемо да правих избора и склонићемо ову власт, а можда ћемо морати да се боримо на улици да нам је не узму“, рекао Ђилас.

Како је рекао „питање је части бити на овој страни, против овог зла“, иако је „огромна цена – пребијање, хапшење, откази на послу“.

Он је поручио да не треба притискати оне који се још нису изјаснили за бојкот избора, верујући да ће и они доћи на исто становиште.

Помињући протесте који трају већ годину дана, он је рекао да их нико није узео ни преузео већ припадају свима.

Он је члановима странке поручио да буду сваки дан уз људе који одбијају да буду ботови и гласају за СНС, али и да имају разумевање за оне који то раде у страху да им нико не може помоћи пред силом ове власти.

„Али немамо разумевање за оне који ту армију несрећних терају на то“, рекао је Ђилас, наводећи да неће бити освете али ће одговарати свако ко крши закон.

Према његовим речима, одржавању овог режима помажу они професори, академици, спротисти, бизнисмени који су своје име поклонили Вучићу из интереса.

Он је поручио међународној заједници да призна да је погрешила јер већ седам година подржава Вучића, прво због Косова а затим због економских интереса њених компанија.

Ђилас је рекао да Вучић „продаје“ Србију како би остао на власти и поручио свима који закључују уговоре, без обзира из које су земље, да ће они бити раскинути кад оде ова власт ако се њима „пљачка“ Србија.

„После сваког доласка европских парламентараца ова власт још више насрће на нас“, рекао је Ђилас, подсетивши на писмо представницима међународне заједнице које је недавно послао.

Он је рекао да би можда требао да их замоли да више не долазе, додавши да се шали.

„Има Србија много искрених пријатеља у Европи, поручујем им да ми нећемо одустати од сна да будемо део европске породице“, рекао је Ђилас.