Прочитај ми чланак

Ђилас: Све што говоре Вучић, Пинкови и Информери је лаж!

0

Не постоји нико ко је део српске опозиције, а да размишља о изласку на Вучићеве лажне изборе које планира да организује угрожавајући безбедност људи, баш као што је радио и кад их је расписивао - рекао је за Директно.рс председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Таблоиди које контролише власт објавили су информацију да ће Савез за Србију изаћи на изборе, и навели да председник странке слободе и правде Драган Ђилас, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник Народне странке Вук Јеремић и председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић наводно тврде да им је Европа обећала да ће „притиснути Вучића да гласање буде у септембру“.

Ову информацију прокоментарисао је и председник Србије Александар Вучич, рекавши да „они вероватно желе да искористе незадовољство људи, јер морају да седе у кући и да се понашају неупоредиво дисциплинованије“.

Међутим, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, за Директно.рс тврди да на јучерашњем састанку српске опозиције нико није ни поменуо могућност изласка на такве изборе на којима би људи после два месеца затвора и страха за живот требало да доносе политичке одлуке.

– Све што говори Вучић, Пинкови и Информери је лаж. Истина је да ће српска опозиција, јединственија него икад у наредна два дана изаћи са две конкретне ствари:

1. Јединственим ставом око учешћа на седници Скупштине која ће бити посвећена неуставном увођењу ванредног стања и хаотичним и често бесмисленим одлукама Владе Србије.

2. Корацима које ћемо заједно предузети у борби за слободу која је прекинута пандемијом коронавируса. Позивамо све они који су у ових 45 дана додатно увидели у чијим су рукама наши животи и будућност Србије, да нас у тој борби подрже – рекао је Ђилас.