Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Србија је земља у којој пола Владе има лажне дипломе

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је Србија земља у којој нема ни слободе, ни демократије, у којој су урушене моралне вредности, из које људи беже и у којој је корупција на највишем нивоу.

„Србија је земља у којој пола Владе има лажне дипломе или је умешано у низ криминалних афера, земља у којој су плате званично порасле 80 евра од јула 2012“, нагласио је Ђилас у ауторском тексту у издању недељника „Време“.

Он је навео да медији у свака два дана најављују рат са Косовом, а да су односи са Хрватском, БиХ и Северном Македонијом најгори у последњих 20 година.

„Не сумњајте да би Александар Вучић увео Србију у рат само када би имао с ким да зарати. Ипак је он Шешељев најбољи ученик“, оценио је Ђилас.

Он је навео да власт свакодневно грађанима „испире мозак лажима о свакоме ко другачије мисли“, али да ће се на крају видети „ко приватним авионом иде по вина у Француску и ко прави баханалије по Куршавелу и ко на Лаго ди Кому слави зарађену милијарду“.

Ђилас је у тексту навео да је са још двоје представника Демократске странке 2012. упозорио једног високопозиционираног представника америчке администрације да Србија клизи у диктатуру и да се њихова упозорења шест и по година касније обистињују.

Он је у тексту говорио и о нападима на његову породицу и о увредама којима су изложена његова деца.