Прочитај ми чланак

Ђилас: Потребно да изађе 3,8 милиона бирача за победу опозиције на изборима

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас да је, према истраживању те странке, потребно да на предстојеће изборе изађе више од 3,8 милиона бирача, односно билзу 60 одсто уписаних у бирачки списак, да би дошло до победе опозиције и улазак у други круг председничких избора.

Ђилас је за лист Нова рекао да је потребно да 3,8 милиона бирача изађе на изборе, јер би, према том истраживању, са 3,5 милиона изашлих кандидат СНС за председника Србије Александар Вучић имао 52,8 одсто гласова, а кандидат Уједињене Србије Здравко Понош 30 одсто.

Према његовим речима, са 3,5 милиона гласача, Српска напредна странка (СНС) би имала око 47 одсто гласова, а коалиција Уједињена Србија, чији је ССП део, око 27,5 процената, док би цензус прешле и Социјалистичка партија Србије, коалиција Морамо, коалиција НАДА и странка Заветници.

Он је додао да је истраживање показало да гласачи Доста је било, Демократске странке Србије и Двери не гласају ни за СНС, ни за Вучића, али да међу бирачима странке Заветници има оних којима је Вучић ближи од Поноша.

„Искрено, верујем да ће те странке, чије је гласачко тело апсолутно опозиционо, показати да су заиста опозиција и да можемо да сарађјујемо. Ми на промени Србије морамо да сарађујемо са свима који су за ту промену како бисмо једног дана дошли до слободних избора, где ће свако кандидовати своју политику и идеологију“, казао је Ђилас.