Прочитај ми чланак

ЂИЛАС после најновијих истраживања: Једна листа у Београду је гарант за победу

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас истакао је да се ССП залаже да опозиција изађе на једној листи на изборима у Београду. Он је поводом истраживања Демостата, које показује да је једини регион у ком опозиција има шансу Београд, али под условом јединства опозиције, навео да се за то залагао и пре три и по године.

– За то сам се залагао и пре три и по године, али тада није било разумевања за такву идеју. Залажем се, наравно, и сада, јер то гарантује победу – каже Ђилас за Данас.

Како је наведено у поменутом истраживању Демостата, за власт би на изборима у Србији гласало 35 одсто испитаника, бојкот опозицију 14 одсто, опозицију која је ишла на изборе осам одсто, уопштено за опозицију девет одсто, неодлучних је 13, а апстинената 21 одсто.

Говорећи о гласању на београдским изборима, за власт би гласало 21 одсто испитаника, бојкот опозицију 21 одсто, опозицију која је ишла на изборе 10 одсто, уопштено за опозицију 14 одсто, неодлучних је 20, а апстинената 14 одсто.

Када је реч о гласачима власти, за њих гласају мање образовани, сваки трећи са средњом школом и сваки шести високо образовани.

Главни истраживач Демостата Срећко Михајловић рекао је данас да у Београду опозиција има шансе да победи, a програмски директор Демостата је Зоран Пановић кога често доводе у везу са актуелним режимом Александра Вучића.