Прочитај ми чланак

Ђилас „посаветовао“ Несторовића

0

Било би поштеније да Бранимир Несторовић и његова екипа одмах уђу у СНС него да чекају да прођу избори па да онда уђу, као што је то урадила Милица Стаменковски, изјавио је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, реагујући на изјаве лидера Ми – глас из народа и лидерке Заветника.

Како је додао, годинама смо причали да је Заветнике направио Вучић, да им даје простор у медијима, да их финансира…

„Стално су нам тражени докази и ни прелазак одборника Заветника у Скупштини Београда у СНС није био довољан доказ. Сада се показало да смо били у праву. Иста је ситуација са покретом Бранимира Несторовића који у својој последњој изјави брани не само Вучића него и Слободана Милошевића, тврдећи да је земљи кренуло на горе после признавања победе опозиције у великим градовима 1997. године. Сада су јаснији ставови овог покрета који предлаже да се спремамо за рат на Косову“, навео је Ђилас.

Према његовим речима, „овим великим патриотама не смета све што је Вучић дао на Косову, не смета прихватање Француско- немачког споразума, не смета што Курти понижава Србе на северу који сада потписију петицију за референдум о смени албанских градоначелника изабраних са 2 одсто гласова, али им смета долазак страних експерата да истраже нерегуларности око избора“.

„Тврдње о томе да им се неки одборници не јављају су приче за малу децу. Било би много поштеније да Несторовић и његова екипа прихвате понуду Вучића која им стиже преко руских посредника и уђу у власт са СНС-ом, него што покушавају да се представе као опозиција и да такви изађу на следеће изборе поново варајући грађане. Најбоље би било да се споје са Заветницима и под заједничким именом “Захвалници” уђу у власт са оним коме дугују захвалност за своје постојање“, закључио је он.