Прочитај ми чланак

Ђилас пита Вучића: Да ли је лаж да се најмање 2 милијарде евра из буџета троше…

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас упитао је данас председника Србије Александра Вучића да ли су лажни наводи из плана те странке под називом "Србија 2020" по којима у буџету постоје "најмање две милијарде евра које се ненаменски троше".

Ђилас је у писаној изјави навео да је Вучићев „једини“ одговор на тај план да лидера ССП назове „лажовом који са места градоначелника није повећавао плате лекарима“.

„Да ли је лаж да 700 милиона евра са непотребних стадиона, ИТ набавки и видео надзора можемо да пребацимо на минималне почетне плате лекара од 1.000 евра, плате медицинских сестара од 600 евра и плате наставника и васпитачица од 700 евра? Да ли је лаж да трошкове администрације можемо смањити за 762 милиона до нивоа из 2011. године, а за ту уштеду смањити пореско оптерећење на зараде на 54 одсто и тиме олакшати предузетницима и учинити привреду конкурентнијом“, упитао је Дјилас председника Србије.

Позвао је Вучића и да одговори „да ли је лаж да уместо необјашњивих трошкова од 350 милиона евра за пратеће трошкова задуживања, куповину бања или казне и пенале, можемо обезбедити бесплатне уџбенике и оброке за дјаке, а лицима старијим од 70 година који су без примања помоћ од најмање 100 евра месечно“.

„Да ли је лаж да изградњом брзих саобраћајница са четири траке људима омогућавамо бољи приступ магистралним путевима и штедимо милијарде евра“, упитао је лидер Странке слободе и правде.