Прочитај ми чланак

ЂИЛАС ПИСАО ДИРЕКТОРУ ЕБУ: Недопустиво фаворизовање владајуће странкe у кампањи

0

Јавни Сервис, Радио Телевизија Србије и Радио Телевизија Војводине, услед притисака владајуће странке, претворени у пропагандно гласило владајуће Српске напредне странке, наведено је у писму г. Ноелу Курану, генералном директору ЕБУ.

Драган Ђилас, носилац листе „Београд одлучује, људи побеђују“, послао је писмо Европској федерацији јавних емитера (ЕБУ), чији је члан и Јавни сервис Србије, као и учесницима међународног скупа „Слободни европски медији“ који се одржава 15. и 16. фебруара у Пољској, у Гдањску.

Ђилас је упозорио да, упркос писмима опозиционих странака, састанку са Управним одбором РТС, протесту грађана због неуједначеног извештавања о изборним активностима свих учесника, уређивачка политика Јавног Сервиса Србије се не мења.

И даље се фаворизује владајућа коалиција чиме се директно доводи у питање, не само функција Јавног сервиса, већ и легитимитет предстојећих избора у Београду.

Уравнотежен приступ Јавног сервиса добија још више на значају кад се зна да у осталим медијима постоји отворена сегрегација опозиционих странака.