Прочитај ми чланак

Ђилас нуди решење за Косово: Да се и Црква и САНУ питају, а не само Вучић

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас саопштио је у суботу 10.септембра да ће посланичка група Уједињени уз подршку партнера на седници Парламента у уторак, 13. септембра, представити Иницијативу о формирању скупштинске комисије за дефинисање преговарачке платформе и обликовању државне позиције у процесу дијалога са албанским сепаратистима у Приштини.

Он је поручио да је ССП свестан проблема на Косову и Метохији и да жели да сви у Скупштини Србије стану иза заједничко текста који би дефинисао начела иза којих већина грађана Србије стоји.

Оно око чега све фракције у Парламенту могу да се сагласе, тврди Ђилас, јесте поштовање Устава и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Према његовим речима, потребно је представити шта је црвена линија иза које се не иде.

„Оно што не може да буде тема јесте непризнавање Косова и Метохије, а мислим да смо око тога сви сагласни“, нагласио је Ђилас.

На питање новинара да ли ССП подржава одржавање Европрајда, Ђилас је рекао да је став његове странке јасан и да подразумева да свако мора имати право на миран протест, укључујући и организацију литија.