Прочитај ми чланак

Ђилас: Нема говора о коалицији са СНС, решење – нови избори

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је вечерас гостујући на телевизији Н1 да би у случају да опозиција на поновљеним изборима у Београду добије још један мандат, то значило да једна хетерогена групација треба да формира власт, па би најбоље решење у том случају било да се она ограничи на шест до осам месеци и припреме нови избори. Он је рекао да нема говора о коалицији са Српском напредном странком.

Ђилас је, у емисији „360 степени“ на Н1, рекао да је решење да Градска изборна комисија распише поновљене изборе на 120 бирачких места, додајући да је вечерас одлучено да се избори понављају на четири места.


„У случају да опозиционе странке добију гласове, десиће се да једна хетерогена групација може да формира градску власт за један мандат вишка и у таквој ситуацији решење је да се она временски ограничи и да се Београд припеми за нове изборе“, казао је Ђилас.

Ови избори су били нерегуларни, нефер, непоштени, оценио је Ђилас и навео пример Истанбула од пре неколико година, када је слична политичка криза решена новим изборима.