Прочитај ми чланак

Ђилас: Не врбује нико наше здравствене раднике, него их држава „извози“

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас казао је да хитно заказивање састанка председника Србије Александра Вучића и његових сарадника како би се "зауставило врбовање наших стручњака за рад у иностранству", представља још један у низу покушаја власти да грађане "направи будалама".

Како су пренели београдски медији, председник Србије Александар Вучић сазвао је хитан састанак са сарадницима како би се пронашао начин да се спречи учестало рекламирање агенција у медијима које врбују домаће стручњаке за рад у иностранство.

„Не врбује нико наше здравствене раднике, него их ова држава ‘извози’ на основу споразума који је Национална служба за запошљавање потписала са Савезном агенцијом за запошљавање Немачке још пре скоро седам година. Дакле, чим је Вучић дошао на власт“, навео је Ђилас у писаној изјави.

Лидер ССП је оценио да је „трећа сеоба“ Срба у току, а да људи одлазе „због малих плата и лудила у којем живимо, због несигурности, мржње, због тога што немају никакву перспективу, зато што испадају будале јер уче школе и неће да краду“.

Оценио је и да „неће Срби остати због непотребног ауто-пута који ће платити три пута више“, јер да људи остају због ауто-пута, данас би Лапово, које је десетинама година поред ауто-пута, имало 20.000, а не око 5.000 људи, јер се пола граЂана иселило.

„Трећу сеобу Срба сте покренули и поспешујете је сваки дан својом политком. И неће је зауставити маркетиншки састанци и наступи у медијима, већ ваш одлазак са власти“, поручио је Ђилас.