Прочитај ми чланак

Ђилас: Не размишљамо о промени одлуке о бојкоту избора

0

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да нико у Савезу за Србију (СзС) не размишља о могућности да се преиспита одлука о бојкоту будућих избора у Србији.

„Нико у СзС данас не размишља о томе. Комуницирамо преко групе коју имамо на мрежама и видео позивима. Нико никада није поменуо ниједну реч нити размишљање на било коју тему која није повезана са корона вирусом“, изјавио је Ђилас за лист Данас.

ФОТО: ССП

Лидер ССП је рекао да остаје при ставу да док траје пандемија неће имати политичке захтеве нити ће тражити утврдјивање одговорности власти за, како је рекао, „катастрофалну грешку нереаговања на корону све до половине марта“.

Он је рекао да не размишља о томе да ли ће председник Србије Александар Вучић из тренутне кризе изаћи јачи него икада или ће му опасти популарност.

„Заиста о томе не размишљам. Важно је да сви, наравно и Александар Вучић и његова породица из свега изадјемо живи и здрави. Док одговарам на ваша питања стиже вест да је Вучићев син оболео од короне. Желим му да се што брже опорави“, рекао је Ђилас.

Ђилас је додао да нико не зна одговор на питање када ће бити укинуто ванредно стање али да ће свет морати да надје начин да функционише и док не буде направљена вакцина.

„Не можемо остати затворени месецима или годинама. Морамо да надјемо начин како ћемо наставити да живимо и радимо“, рекао је лидер ССП.