Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Митровић и Вучићевић управници фабрика лажи, а не медија

0

Драган Ђилас, један од оснивача Савеза за Србију, оценио је да су „Жељко Митровић и Драган Вучићевић управници фабрика лажи, а не медија“, те да је било какав покушај повезивања њиховог „производа“ са медијима, увреда за све оне који часно обављају новинарску професију.

Поводом тужби које је против Митровића и Вучићевића поднео због клевета и говора мржње, Ђилас је истакао да једини задатак поменутих јесте да што дуже на власти одрже Александра Вучића:

Wikimedia Commons

„То је њихово право, али не по цену нечије части, безбедности и на крају живота. Свакога ко мисли својом главом називају олошем, бандом, лоповима, фашистима. Прете нам хапшењима, изазивају проблеме не само нама, него и члановима наших породица. То је распиривање мржње према неистомишљеницима у најгорем маниру тоталитарних режима.“

Оценивши да „Вучићево тужилаштво“ кривичне пријаве вероватно и неће процесуирати на ваљан начин, Ђилас је поручио да упркос томе неће одустати од борбе да се пристојност и одговорност врате у јавни простор.

„Удружење новинара Србије ме саветује да се од њихових опасних лажи одбраним у парничном поступку. То сам и радио до сада. Зато тренутно имам више од 30 парница. Могао бих да имам и 130, али бих онда цео дан био по судовима. Такозвани медији против којих добијем пресуду, као што је ТВ Пинк, плате казну од хиљаду-две евра, али пресуду никада не објаве, иако су на то по закону дужни. Тако милиони грађана никада не сазнају истину, а Пинкови, Информери и њима слични наставе са лажима. То траје већ више од шест година. И нисам том линчу изложен само ја. Свако ко у Србији мисли другачије, јесте потенцијална мета њихових фабрика мржње. Иако верујем да ће Вучићево тужилаштво одбити кривичне пријаве, поднео сам их да бих се изборио да се пристојност и одговорност врате у јавни простор наше земље. И од своје борбе нећу одустати без обзира на цену коју ћу платити“, закључио је Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!