Прочитај ми чланак

Ђилас: Кокеза ме по диктату Вучића оптужује да преузимам ФСС

0

Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде (ССП), реаговао је на оптужбу Славише Кокезе, председника Фудбалског савеза Србије, да је бацио око на касу националног савеза и да га зато напада, иако се оптужени није укључивао у расправу првог човека ФСС са бившим и садашњим репрезентативцима.

“Ничим изазвано Славиша Кокеза покушава да ме упетља у свој лични обрачун са репрезентативцима Србије и по диктатури свог шефа ме лажно оптужује да хоћу да преузмем Фудбалски савез Србије”, рекао је Ђилас.

ФОТО: ССП

Он је у саопштењу за јавност по тачкама образложио зашто је морао да реагује.

“Истина је:

1. Нисам изговорио ни једну једину реч о Славиши Кокези, Фудбалском савезу Србије и фудбалу у Србији

2. Немам никакву амбицију да се бавим Фудбалским савезом Србије

3. То што сам до 2016. водио Кошаркашки савез Србије није никаква основа да било ко помисли да имам било какву намеру у вези са фудбалским савезом. Јер, као што је познато, кошарка се игра рукама и забрањено је да лопту дирате ногом, док се фудбал игра ногама, а не рукама.

4. Када сам преузео Кошаркашки савез Србије затекао сам минус од 1,4 милиона евра, а када сам изашао из савеза оставио сам у каси озбиљан плус и медаље са великих такмичења у свим категоријама

5. Онај ко напада Немању Видића не жели добро српском спорту, јер због спортиста попут Видића деца у Србији се баве спортом и маштају како ће играти за своју земљу

О политичким проценама Славише Кокезе нећу да говорим, а не би смео ни он. УЕФА строго забрањује било какав утицај државе и политике на фудбал, а још строже забрањује функционерима савеза да се баве политиком”, наводи Ђилас у саопштењу.