Прочитај ми чланак

Ђилас и Лутовац: Не 500 милиона евра за стадионе већ деци бесплатне уџбанике

0

Лидери Савеза за Србију Драган Ђилас и Зоран Лутовац поручили су вечерас на трибини у Пожаревцу да овај опозициони блок остаје истрајан у борби да „нормализује Србију“ - да изгради земљу која ће да брине о својим грађанима, а не да људи из ње беже да би преживели.

Председавајући Савеза за Србију и лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас казао је да држава мора да грађанима нешто да, а не само да узима.

„Омогућимо људима да могу да развијају свој посао, а не да их малтертира држава оптерећујући их стотинама дажбина. Док у другим земљама смањују порезе и повећавају плате, у Србији нас актуелна власт убеђује да ћемо да се развијемо ако смањимо плате и пензије. Па што Немци и Французи не смање плате па да им напокон крене? Ко хоће да дође у нашу земљу и отвори фабрику са високом технологијом и озбиљним платама, помоћи ћемо му, али не уколико би људи били осуђени да раде за само 250 евра. То нам не треба“, рекао је Ђилас.

Ђилас је истакао да „није тачно да Србија нема новца“, има – али се троши на беспотребне ствари, закључио је.

„Зар је боље потрошити 500 милиона евра на фудбалске стадионе или деци обезбедити бесплатне уџбенике? Хајде да мало бринемо о људима. Да сваки родитељ детета са сметњама у развоју добије макар минималну плату, да може да брине о детету. Зар смо толико сиромашни да за то нема, а има за јарболе, гондоле, пасареле од два милиона евра“, упитао је Ђилас.

„Имамо земљу, имамо руде, имамо воде, и то нећемо да продајемо странцима, јер ниједна власт ње добила од народа мандат да продаје природна богатства, већ да њима располаже на најбољи могући начин.“

Председник Демократске странке Зоран Лутовац је рекао да је у држави коју је заробила организована мањина уз помоћ узурпираних медија, непосредан разговор са грађанима и грађанкама једини начин да се размене истините информације.

Лутовац је рекао да сматра да нас чека врућа политичка јесен.

„Оно што нам следи јесте да се одлучно држимо онога што смо потписали са грађанима у Споразуму с народом, а то је да нећемо учествовати у раду парламента и нећемо учествовати у изборима, ако нису фер и поштени.“

Лутовац је нагласио да је велики успех бојкота парламента то што је међународна заједница разумела како заиста стоје ствари у Србији, ко је заиста опозиција, а ко не. Подсетио је и на то да је Савез за Србију друга по снази политичка опција у Србији, чија је највећа снага спремност да своје различитости стави по страни у борби за нормалну Србију.

„Ставили смо пострани наше посебности и окупили се око заједнчке намере, а то је да нормализујемо Србију. Врло брзо након нашег уједињења, власт је показала нервозу, и почела да споводи све веће насиље – над медијима, над институцијама, над правном државом, а најзад и физичко насиље. Тада су и грађани рекли доста, сви смо изашли на улицу и од тада се доста тога променило.“

Лутовац је подвукао да “морамо да останемо истрајни и да се држимо заједно око онога око чега смо се окупили”, а то је једна нормална Србија у којој це свако моћи да живи од свог рада, у својој земљи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!