Прочитај ми чланак

Ђилас и Булатовић о највећем медијском скандалу: Сандук – пензионери не из куће!

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас и потпредседник ове странке Дејан Булатовић били су гости у "Прелиставању" које се емитовало уживо на Фејсбуку.

Ђилас је Булатовића, који живи у Батровцима и бави се пољопривредом питао како ових дана изгледа на селу, на шта је Булатовић одговорио да се труде да све законске норме и предлоге испоштују, да се чувају од коронавируса.

– Поред тога покушавамо да обрађујемо земљу и да ипак, што мање проблема у будућности имамо везано за сетву, и за све што нас очекује у наредном периоду. Додатни проблем и притисак на паоре јесте забрана изласка људи који имају више од 65 година јер, младих на селу нема, а баке су сејале баште, јер то не могу да раде људи који припремају земљу, јер немају времена за то. Сада је то додатни проблем – рекао је Булатовић.

– Пре него почнемо да листамо ове страхоте које су испред мене једна велика захвалност свим људима који ових дана раде свој посао, били то лекари, медицинске сестре које су прве на удару, продавачице у продавницама, возачи аутобуса, људи који раде у Хитној помоћи, они који су прави новинари, свима онима који раде свој посао и тиме се излажући опасности да и они добију овај вирус, јер то јесте велика ствар. Јуче је Србија у 20 часова аплаудирала здравственим радницима, мислим да је то аплауз пре свега за њих, али и за све који раде.

Треба бити реалан, на почетку се све око овог вируса потценило, али не треба сада упадати ни у потпуну панику и сматрати да ће свако ко се разболи од овог вируса ће имати најстрашније последице – рекао је Ђилас и поручио да се треба придржавати упутстава које добијамо, изолације, што мање контаката и да се нада да ће се наставити са прихватањем мера које су и Савез за Србију, али и Странка слободе и правде предлложили.

Ђилас се затим осврнуо на, како је рекао, „највећи медијски скандал који се до сад десио“ – на насловну страну таблоида „Ало“.

– На мртвачке сандуке на насловној страни, са насловом „Пензионери, не излазите из кућа“, да вам се не би догодиле овакве ствари као у Италији. Унутра има и велики текст о томе, а ово је за мене заиста невероватно да људе унапред смештамо у мртвачке сандуке. Немам речи да опишем овакву насловну страну, овакво ширење панике – рекао је Ђилас.