Прочитај ми чланак

ЂИЛАС И БОШКО: Из полиције смо добили потврду да нас прате и прислушкују (ВИДЕО)

0

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас позвао је Републичко јавно тужилаштво да саслуша Љубана Карана, аутора текста "Омча за Србију", да би се изјаснио одакле му подаци које износи у том тексту или да га оптуже за узнемиравање јавности, додајући да су лидери СЗС од људи из полиције добили потврду да су праћени и прислушкивани.

Ђилас је рекао да су лидери СЗС сазвали конференцију за новинаре не из страха за своју безбедност, већ због догађаја из протекле две деценије приликом убиства Славка Ћурувије и кампање која је вођена уочи убиства Оливера Ивановића.

Према његовим речима, Љубан Каран је написао текст за недељник Печат, који је потом објављен у државним новинама Новостима и у којем се наводи „да стране службе зарад напада на Вучића, планирају ликвидацију неког од опозиционих лидера“.

Ова тврдња је сама по себи страшна, а оно што је страшно је да, по нашој процени, овај текст служи да аболира власт ако се било коме ко у Србији другачије мисли нешто догоди у наредном периоду, рекао је Ђилас и додао да неће нико од њих тражити заштиту од државних органа.

Ђилас је рекао и да СЗС има податке да је 8. септембра прошле године почела акција Управе криминалистичке полиције којом се прате лидери опозиције.

Према његовим речима, у оквиру УКП постоји Служба за специјалне истражне методе, односно Одељење за посебне активности смештено у Макишу.

Те активности почеле су за време државне секретарке у МУП Дијане Хркаловић, а воде их Дејан Миленковић и Горан Нешић, рекао је Ђилас и нагласио да су податке о томе добили од људи из МУП.

Обрадовић: Ко је одобрио праћење лидера опозиције

Лидер Двери, чланице СЗС, Бошко Обрадовић, захвалио је професионалцима у полицији који часно и поштено обављају свој посао и обавестили их о незаконитим активностима врха полиције.

Вук Јеремић је на свом твитер налогу објавио фотографију четири припадника, највероватније БИА, који су га пратили читав дан у понедељак у Новом Саду, илустровао је Обрадовић.

Обрадовић је од министра полиције Небојше Стефановића затражио одговоре ко је одобрио формирање посебне јединице, ко је одобрио праћење и прислушкивање лидера опозиције и да ли је то у вези са најављеним убиством лидера опозиције у новини у државном власништву.

Обрадовић је поновио и питање ко је аутор спота на ТВ Пинк који је претходио убиству Оливера Ивановића и сличних спотова који се и данас емитују на тој телевизији, као и то где је сада и шта ради Дијана Хркаловић.

Он је подсетио да се данас навршава месец дана од како је СЗС изнео доказе да Стефановић има фалсификовану факултетску диплому.

Тражимо оставку министра полиције, али и државног секретара Биљане Поповић Ивковић јер је и она своју диплому на Мегатренду стекла под сумњивим околностима, рекао је Обрадовић и затражио од обоје да покажу индексе и дипломе или да одговарају због фалсификовања јавне исправе.

Конференцији су присуствовали, поред Ђиласа и Обрадовића, и Вук јеремић, Зоран Лутовац, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Жељко Веселиновић, али и Рада Трајковић и Млађан Ђорђевић који су седели међу новинарима.