Прочитај ми чланак

Ђилас: Ево како би таблоиди известили да је Вучић био гост Стејт департмента

0

Све Вучићеве новине пишу исте лажи о Борковом и мом боравку у Вашингтону. А овако би то изгледало да је Вучић био у посети, истакао је на друштвеним мрежама лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, након што се поново покренула сатанизација и линч у режимским медијима против њега, а све због његове посете Вашингтону и разговору са специјалним изаслаником Џозефа Бајдена за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

– Дочекани смо више него пријатељски. Колико смо добродошли у Америку и колико нас уважавају било је јасно већ на аеродрому, када смо због чињенице да сам 2012. изгубио пасош са америчком визом, морали да прођемо додатну контролу. Та процедура траје и до два сата, али смо је ми завршили за само десет минута. Ја се на разумем у протокол и нисам знао да када вам кажу да седнете на централна места у чекаоници то представља јако редак догађај и да се тиме показује изузетно поштовање.

Мада, морам да признам, да ми је било јасно да имамо заиста посебан третман када ми је полицајац, пошто сам му рекао да сам председник највеће опозиционе странке, рекао да ћу можда бити и председник државе. А полиција у Америци, као што знате зна све – започиње сликовито објашњавање онога шта би Вучић изјавио да је отишао у САД.

– Такав однос се наставио и када смо улазили у Стејт департмент. Полицајац на улазу нас је питао да ли имамо ПЦР. Потврдили смо да имамо и Борко је почео да тражи папире. А он кад почне да тражи то уме да потраје, јер знате какав је Борко. Али полицајац је, а ви знате да је амерички полицајац једнако Америка, одмах рекао да нема потребе да показујемо. Тиме је показао колико нам верује и што је много важније колико поштује Србију и чињеницу да смо уз све нападе за само две године досли до 15% подршке грађана – додаје Ђилас

– Када смо се приближили шалтерима службеник је устао да би нам се обратио и као да је кренуо да ме полузагрли, али није могао због стакла које је стајало између нас и њега. Али видело се да је желео. Чак нас је, иако нас први пут види, питао: „Хоw аре yоу!!!“ Да би наши грађани знали тако нешто се никада у Америци не дешава. После су ми рекли људи који често улазе у зграду стејта да заиста никада тако нешто нису ни видели ни доживели. Иако смо дошли десетак минута раније одмах су нас пустили да уђемо, а и лифт је био у приземљу и врата су се отворила чим смо притисли дугме.

Када смо се без заустављања попели на шести спрат, где иначе не примају стране делегације, Габријел Ескобар, да би показао да нас сматра за пријатеље, је као случајно био у ходнику и то у кошуљи без сакоа. Наравно када смо ушли у посебну канцеларију за састанке обукао је сако. Разумећете ме што не могу да причам о детаљима нашег разговора, али јасно вам је да је и остатак посете био на заиста невероватном нивоу и да САД у Србији виде озбиљног партнера и лидера Западног Балкана – закључује лидер ССП-а.

Срећан рад, живела Србија!