Прочитај ми чланак

Ђилас: Ескобару смо рекли- КиМ остаје у Србији! Рио Тинто нема шта да тражи /ФОТО

0

Људи на власти су као крпељи, сисају крв овом народу и то раде успешно већ деценијама, у исто време данас се хране о трошку грађана Србије, возе се службеним аутомобилима, опет о трошку грађана Србије, Вучић каже и да се облаче о трошку грађана Србије у фундусу, иако тај фундус не постоји, он сам себи купује одећу од више хиљада евра и зато се они морају склонити са власти да би овај народ продисао" рекао Драган Ђилас окупљеним грађанима у Шапцу заједно са својим страначким колегама Маринком Тепић и Борком Стефановићем.

Драган Ђилас рекао је да Странка слободе и правде као највећа опозициона странка преговара са колегама из других опозиционих странка као и то да није тачна информација која се појављује у медијима, да разговори трају споро и да је комуникација интезивирана последњих дана посебно после повратка Вука Јеремића у земљу.


„Ми ћемо као опозиција често критикована са правом, у овом случају показати нашу одговорност, доћи до договора са странкама, на те листе укључити нестраначке личности и завредити нашом одговорношћу и понашањем да људи које не подржавају режим Александра Вучића гласају за нас ако на те изборе изађемо. Очекујем да ћемо током следеће недеље изаћи пред грађане Србије са заједничким ставом о тим такозваним изборима. Као што је Пикси говорио, какав „евентуалан пласман на Светско првенство“ , тако и ми не пристајемо на пораз, на те изборе ако идемо, идемо да победимо“ рекао је предсдник ССП.

Драган Ђилас рекао је да људи у власти већ деценијама живе на рачун грађана Србије, нико од њих ништа сам створио није, нико од њих није радио ван државе, посланичких плата:
„Последња ствар коју ћу рећи је да грађани Србије данас, већином, не подржавају више ову власт и не подржавају режим Александра Вучића. Грађани Србије данас могу да виде све те страшне кампање које се против људи које другачије мисле дешавају из дана у дан. Данас грађани Србије могу да виде председницу Владе ове земље која сматра да је њен посао да се обрачунава на такав начин са опозиционим лидерима, могу да виде председницу Владе ове државе која говори о моралу док живи у вили на Дедињу која је милионима евра обновљена како би се она у њу уселила. Могу да виде како изгледа раст компаније у којој је њен брат био заполсен, а када је она ушла у Владу постао директор, а о томе је говорила Мариника Тепић. Док госпођа живи у вили на Дедињу о трошку грађана Србије јер не може да користи вилу Бокељку која је намењена за председнике Владе зато што је користи Александар Вучић који опет, има право да користи једну вилу за радне састанке, али не може, јер тамо живи Томислав Николић. Он користи четврту вилу.“

Драган Ђилас говорио је о томе да је Шабац пре годину и по дана почео да живи као цела Србија пре девет година, где добро живе само они који „животне проблеме“ решавају преко СНС-а и да ће се све то завршити за само пет месеци:


Прва ствар коју ћу рећи јесте да се у овом граду власт променила пре годину и по дана и да је ту било разних обећања. Две су жене смењене са места дирекотра позоришта гопсођа Миња Богавац и директорка музеја госпођа Нела Тонковић. Долази време да се то напокон заврши, за само пет месеци. Свима у Србији кажем исту реченицу, тешко је – то је лоша вест, биће још теже неко време, а добра вест је што ће се за пет месеци ово завршити, оставићемо то иза нас и почећемо да градимо добар живот за све грађане Србије

Поновио је да је ССП потписала Споразум о Рио Тинту и да он подразумева „да не постоји никаква могућност да се вади литијум тако што че се уништавати животна средина и живот људима који овде живе, обавезали смо се да то нежемо дозволити и да ћемо ту обавезу спровести“.

Драган Ђилас рекао како су приликом посете Сједињеним Америчким државама и разговру са господином Ексобаром изнели јасан став ССП-а по питању Косова и односа у региону и то да је Косово саставни део Републике Србије али да ће радити на помирењу у региону и да је тако нешто могуће.