Прочитај ми чланак

ЂИЛАС ЕКСКЛУЗИВНО ЗА СРБИН.ИНФО Усвојити политичко „Свето писмо“ као решење за КиМ

0

„То што су нам окупирали Косово и Метохију, не значи да могу и да нам га отму. Прихватљиво решење за Србију када је реч о Косову може да буде само под Резолуцијом 1244. Такође, право на одлуку о овом питању не може да има само власт, већ целокупан српски народ и држава заједно са Српском православном црквом, САНУ и универзитетима”.

Ово у емисији „Интервју“, медијске куће „Центар“ и портала „Србин инфо„, поручује Драган Ђилас, лидер Савеза за Србију нудећи тоталну нову агенду у политичком животу Србије – уместо унутрашње сукобе предлаже сарадњу и саборност, када је у питању вођење српске државе.

Ђилас објашњава да ко год дође на власт мора да схвати да нема право да се одриче или да продаје земљу која припада народу Србије, без обзира на то да ли је реч о Косову и Метојији или о земљишту која се продаје Арапима.

– На националном нивоу би требало да радимо на доношењу неке врсте политичког „Светог писма“, којег би све странке морале да се држе и у вези Косова и Метохије, и у вези српске државе, а не да када дођу на власт мисле да су добили право да раде шта хоће – истакао је један од лидера Савеза за Србију.

У великом интервјуу, Ђилас је екскузивно открио и да ли је икада пословно сарађивао са Александром Вучићем, зашто се залаже за економски патриотизам и државни капитализам,  одговарао је и на оптужбе режимских таблоида у вези корупције, али је и испричао и појединости из свог личног живота који су везани са Косовом и Метохијом.

Цео интервју ће бити објављен на „Јутјуб“ каналу – „Центар”, у понедељак, 4. фебруара, од 8 часова и 30 минута.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!