Прочитај ми чланак

Ђилас демантовао: Лажна вест о гашењу Савеза за Србију

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас објавио је да ће чланицама Савеза за Србију (СзС) на састанку у среду предложити да се заједно са осталим странкама које су учествовале у бојкоту избора уједине и да формирају нову политичку опцију - Српску опозицију.

Ђилас је поводом писања листа Данас о „гашењу“ СзС-а на Твитеру објавио да је чланицама предложио формирање Српске опозиције, да је та идеја добила подршку и да су се договорили да на састанку у среду буде изнета пред чланице такозване „бојкот опозиције“.

ФОТО: ССП

Он је оценио „лажном“ вест о „гашењу“ Савеза за Србију, и навео да је од свог повратка у политику посвећен идеји уједињења опозиције и да је то јединство данас потребније него икада пре.

Ђилас је рекао да је чланицама СзС-а предложио да у нови политички фронт, Српска опозиција, буде формиран заједно са другим политичким организацијама које су бојкотовале изборе, и то онима које функционишу на националном, али и на регионалном и локалном нивоу.

„Само широки фронт свих који су искрено посвећени борби против ауторитарне власти може довести до промена у Србији“, поручио је Ђилас.

Коментаришући писање Данаса, Ђилас је рекао да „не одговара истини“ да је СзС угашен, као и да је то учињено на његов предлог.

Лист Данас објавио је синоћ на свом сајту да опозициони блок Савез за Србију више не постоји.

Позивајући се на сазнања из извора из тог блока, лист је навео да је СзС синоћ одржао последњи састанак „на којем је договорен престанак постојања ове групације опозиционих странака које су бојкотовале изборе“.

„Наши извори кажу да су ово осталим представницима странка које су чиниле Савез предложили Вук Јеремић, председник Народне странке и Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде“, навео је Данас.

Извори Данаса навели су да су Ђилас и Јеремић рекли да је Савез достигао свој максимум те да свака чланица треба сада самостално да се развија.

Против тога, по писању Данаса, били су председник Покрета за прокрет Јанко Веселиновић, председник синдиката Слога Жељко Веселиновић и председник Демократске странке Зоран Лутовац, док се лидер Двери Бошко Обрадовић „двоумио“.

„Према нашим сазнањима, распад СЗС биће маскиран тиме што ће се ‘правити’ нови опозициони блок који би могао да се зове Српска бојкот опозиција којој би се придружили мањи покрети“, навео је Данас.