Прочитај ми чланак

ЂИЛАС ДАНАС оснива Странку Слободе и правде у сали Градске општине Стари град

0

Оснивачка скупштина Странке слободе и правде Драгана Ђиласа биће одржана данас (петак) у исто време када се одржава и митинг СНС и Александра Вучића.

Ђиласова странка одржава први скуп, у поподневном термину, у сали Градске општине Стари град у Београду.

Ђилас je преузео већ регистровану странку Дејана Булатовића ЗЕП-Зелени који ће највероватније постати потпредседник. Као и у више других недавних случајева – (Александар Шапић и Српски патриотски савез, Татјана Мацура и Странка модерне Србије), партија која је уписана у регистар промениће формално име и оснивачке акте.

Очекује се да ће у руководству Ђиласове странке бити Борко Стефановић, Мариника Тепић, Млађан Ђорђевић… На питање НИН-а о странци коју прави, Ђилас је навео да ће „СПП чинити Зелени, Левица, десетак група грађана из Србије који су већ у СЗС, али и појединци који хоће другачију Србију“.

О митингу опозиције Ђилас је рекао и да је челник Српске листе „Милан Радоичић 13. априла седео у кафетерији у Дому синдиката са 30 следбеника. Обрадовићу, Јеремићу, Бастаћу и мени су људи из МУП-а рекли да нам безбедност може бити угрожена и сваког од нас чувало је пет полицајаца. Разговора власти и опозиције ће бити, јер Вучић губи подршку“.