Ђилас „бацио рукавице у лице“ Вучићу – понудио народу плате од 700 до 1000 евра

0

Председник Странке Слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да Савез за Србију чији је он сада председавајући, неће изаћи на предстојеће изборе.

Ђилас је проценио да је свима јасно зашто се најављује смањење цензуса, и рекао да председник Србије Александар Вучић „не зна где удара јер му се све распада“.

„Зна ли неко колико је странака у парламенту? Па, не зна, чак 32, а самосталних посланика 21. Да ли мислите да се смањује цензус да би се повећала демократија и ту се нашло још више странака? Сви знају о чему се ради“, рекао је Ђилас.

Он је представио план „Србија 2020“ којим се предвиђа да ће се шест месеци после смењивања Вучића у Србији живети боље и „вратиће се грађанима достојанство“, и да је то могуће ове године.

Ђилас је рекао да данас не жели да помиње Вучића, јер „није ни важно шта већ тридесет година Вучић прича“, већ је тема како да Србија живи боље за шест месеци.

Наводећи да он верује у тај програм, Ђилас је навео да грађани могу да верују њему јер се он није бавио само политиком, већ је „постигао резултате“ и са својом фирмом, и као градоначелник.

Он је рекао да за намере, какве се виде из „Плана Србија 2020“, није, у неким деловима, очито било довољно слуха у време власти Демократске странке, али да се то не може приговорити градској управи када је он био градоначелник Београда.

Престављајући тај план, рекао је да се сада из буџета Србије на непотребне пројетке „бацају“ две миљарде евра.

Навео је да ће одмах после после смене садашње власти, лекар-почетник имати хиљаду евра плате, уместо садашњих 650, док ће наставници имати почетну плату од 700 евра.

По речима Ђиласа, такви потези довешће до ланца промена, јер ће се више куповати, запошљлавати, а грађанима се „вратити достојанство“ да не буду за власт само „бројеви“ што су сада.