Прочитај ми чланак

ЂЕ С, БА РОТАРИ – Др Кисић: „Одављање“ почасти великом „претеку“

0

Новоизабрана министарка за рад, борачка и социјална и питања Дарија Кисић Тепавчевић, направила је својеврсан гаф током гостовања у емисији “Хит твит”, док је говорила у споменику Стефану Немањи, покушавајући истовремено да похвали председника Србије Александра Вучића као иницијатора његовог подизања.

Наиме, уз похвале председнику Србије Алескандру Вучићу због тога што је, како каже, иницијатор подизања споменика, Кисић Тепавчевић је рекла да је у питању “одављање” почасти родоначелнику лозе Немањића. Међутим, ту није био крај лапсусима министарке Тепавчевић.

Darija Kisić Tepavčević Foto:Screenshot/TV Pink

“Инцијатор за овај споменик и за одављање почасти овако нашем великом претку је наш председник Александар Вучић. Вероватно је то разлог… “, није стигла да заврши Кисић Тепавчевић, кад ју је прекинуо лидер радикала Војислав Шешељ:

“Како рече, свом великом претку?”

“Велики претек, наш велики претек”, одговорила му је она.

Подссетимо, председник Српске радикалне странке напао је у више наврата вербално нападао министарку Кисић Тепавчевић у емисији “Хит Твит”, која се претходне вечери емитовала на телевизији Пинк.

Током емисије дошло је и до расправе око обавезне вакцинације против коронавируса, када је Шешељ поставио питање о људским слободама.

Када је др Кисић Тепавчевић рекла да је озбиљна претња по све нас “уколико неко понашањем, чињењем или нечињењем, нарушава безбедност других људи”, уследила је реакција лидера СРС.

“Не може то”, прекинуо је Шешељ и наставио: “Можете да их изолујете из специфичног друштвеног миљеа и да им кажете да им је забрањено да уђу овде ако нису вакцинисани, а да неког принудно вакцинишете, можете само децу. Када је одрасла јединка у питању, не може му се под претњом санкција то наложити, изузев санкцијом отпуштања са радног места”.

“Господине Шешељ, дозволите да се ви не разумете…”, покушала је да одговори Кисић, али ју је Шешељ поново прекинуо: “Ја се разумем. Ја сам сам најцењенији светски професор уставног права и политичког система.”