Прочитај ми чланак

ДЈБ: Зашто је Вучић ћутао на Макроново вређање Србије

0

Покрет "Доста је било" (ДЈБ) оценио је данас да је француски председник Емануел Макрон увредио Србију када је, говорећи о дијалогу Београда и Приштине, причао о две одвојене државе којима жели да помогне да се узајамно признају.

„Након што је на прослави победе у Првом светском рату у Паризу прошле године понизио Србију и немерљиво велике жртве које је српски народ током тог рата ставио на олтар слободе у Европи, Емануел Макрон је на јучерашној конференцији за штампу у Београду поново увредио Србију. Говорећи о дијалогу измедју Београда и Приштине, причао је о две одвојене државе којима он жели помоћи да се узајамно признају“, навео је тај покрет у саопштењу.

ДЈБ је навео да је потпуно неразумљива и неприхватљива и реакција председника Србије Александра Вучића на ту изјаву.

„Уместо да одбаци импликације о било каквој државности Косова и Метохије, Вучић је правдао такав став Емануела Макрона и Ангеле Меркел, хвалећи чињеницу да с њим опширно разговарају и хоће да га саслушају, објашњавајући да статус Косова не зависи од њега, већ од њих двоје и Европске Уније“, додаје се.

Тај покрет је навео да је и одговор Макрона о евентуалном састанку са опозицијом био одговор који вредја интелигенцију грађана Србије.

„Страхујући од онога што би од опозиције могао чути, изговор за избегавање састанка је пронашао у касно упућеном захтеву. Да је имао храбрости сусрести се са представницима ДЈБ, суочио би се са јасним протестом због унижавања Србије, баш као што смо оштро протествовали и прошле године, након увреде у Паризу, упућујући протестно писмо француском амбасадору у Србији“, додаје се.

ДЈБ је саопштио да Европска унија подржава председника Србије и Српске напредне странке и да је не занима ни владавина права, ни слобода медија, ни слободни и фер избори у Србији.

„Интерес ЕУ је да за своју подршку од Вучића добије послушност и испуњење свих њихових захтева. Докле год њихов први човек ужива ту и такву подршку, у замену за своју послушност, СНС неће изгубити власт у Србији, јер ће моћи несметано да контролише медије, застрашује грађане и краде изборе“, наводи тај покрет у саопштењу.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!