Прочитај ми чланак

ДЈБ: Власт не може да мења Устав, посебно док бојкот опозиције траје

0

Покрет "Доста је било" (ДЈБ) саопштио је данас да владајућа већина не може мимо редовног заседања Скупштине да мења Устав Србије, "посебно не док траје бојкот Скупштине од стране опозиције" и затражио да се од тога одустане.

У саопштењу тог покрета наводи се да се најављене промене Устава односе на деполитизацију правосудја, а да противљење стручне јавности, судија, тужилаца и адвоката најављиваним променама Устава јасно говори да власт покушава да судску власт стави под „комплетну контролу партијске власти и тиме зацементира партократију у Србији“.

Foto: DJB logo

„Народним посланицима, осим позива, није достављен материјал за седницу Одбора за уставна питања, а председник тог одбора одбија да посланицима достави материјал образлажући своју одлуку тиме да је материјал достављен у новембру прошле године, како би ваљда њихов посао анализе и дискусије о предлогу учинио што тежим“, наводи се у саопштењу тог покрета.

Покрет ДЈБ упитао је зашто се „на брзину“ мења Устав и да ли власт, уз промене Устава, намерава да у последњем моменту убаци и неке друге, као што је избацивање преамбуле из Устава.

Одбор за уставна питања Скупштине Србије заказао је у понедељак седницу на којој ће се расправљати о Предлогу за промену Устава Србије за петак, 14. јун 2019.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!