Прочитај ми чланак

ДЈБ: Бранислав Михајловић изабран за председника

0

Изборна скупштина Доста је било (ДЈБ) изабрала је за председника ДЈБ народног посланика Бранислава Михајловића из Бора.

Његова заменица биће народна посланица Бранка Стаменковић, а потпредседници народни посланик Ратко Јанков, народна посланица Ана Стевановић из Београда и шеф одборничке групе ДЈБ у Новом Саду Александар Бујић, наведено је у саопштењу.

screenshot

Додаје се да је за генералног секретара изабрана Тијана Шербула, одборница у СО Звездара.

Ново председништво, на челу са Михајловићем, добило је поверење 75 одсто делегата на Изборној скупштини, саопштено је.

Приликом преузимања дужности председника, Михајловић је истакао неопходност континуитета у придржавању програму ДЈБ, наглашавајући важну улогу Програмског савета.

„Важна је и неопходна промена свега што није довољно добро функционисало у организацији, а све са циљем успешног позиционирања за предстојеће парламентарне изборе”, казао је нови председник.

Он је рекао да је и приоритет новог руководства оснаживање организације ради заузимања што бољег и успешнијег положаја на политичкој сцени, како би ДЈБ дошао у ситуацију да оствари своју основну визију: да од Србије направи земљу у којој се лепо живи, саопштио је ДЈБ.

Бранислав Михајловић је у ДЈБ од самог почетка 2014. године. Доктор је техничких наука запослен у РТБ Бор „са великим искуством у вођењу великих тимова људи“.

„Широј јавности је познат по доследној борби за ефикасно и професионално управљање Рударско-топионичарским басеном Бор због чега је већ дуже од деценије у отвореном сукоба са локалним моћником, директором РТБ – Благојем Спасковским“, наведено је у саопштењу.

На локалним изборима у Бору одржаним у марту ове године, као носилац листе ДЈБ и Двери, Бранислав Михајловић је са својим тимом освојио 8,17 одсто гласова грађана Бора, пише у саопштењу ДЈБ.