Прочитај ми чланак

ДИРЕКТОР РУСКИХ ЖЕЛЕЗНИЦА: Зашто нико није уводио санкције онима који су бомбардовали Србију

0

jakunjin-ukrajina-rusija.png

Замољен да прокоментарише то што се нашао на листи од двадесет Руса којима су САД упутиле санкције због дешавања у Украјини, Владимир Јакуњин, генерaлни директор Руских железница који је јуче у Панчеву присуствовао отварању радова на прузи, финансираних из руског кредита, указао је најпре на двоструке стандарде.

„Нико није уводио санкције онима који су бомбардовали Србе. Нико није кривично гоњен због тога што је у рату у Ираку страдало више од 100.000 људи на основу обмане тадашњег председника САД Џорџа Буша и британског премијера Тонија Блера да Садам Хусеин поседује оружје за масовно уништење, а оно никада није пронађено”, рекао је Јакуњин, који је председничком директивом Барака Обаме пре четири дана стављен на црну листу особа којима је забрањен улазак у САД и пословање с тамошњим компанијама.

Није му јасно по чему су онда одговорни Руси који су само служили своме народу и својој земљи.

„Стављањем на црну листу САД, ми смо проглашени непријатељима. Непријатељима чега, или можда кога?“, упитао је Јакуњин.

Препоручујући Американцима да размисле ко је њима унутрашњи непријатељ,он је навео да не треба да траже непријатеља изван сопствене државе, јер га имају „код себе надохват руке”.

Јакуњин, који познаје Владимира Путина још из времена заједничког службовања у некадашњем КГБ-у, важи за члана најужег круга сарадника руског председника.

(Политика)