Прочитај ми чланак

ДИНКИЋ ТВРДИ: Нисам се састајао са адвокатом због мућки!

0

DINKIĆ

Бивши лидер УРС-а Млађан Динкић очигледно се уплашио да ће деценију и по откад је први пут дошао на власт морати да се суочи са лицем правде.

Уместо да одговори на многобројна питања која је „Ало!“ у последњих неколико дана отворио у вези са формирањем и продајом Националне штедионице, мућки са пружањем консултантских услуга за пројекат на Старој планини и других сумњивих послова и инвестиција, Динкић је путем друштвене мреже Твитер покушао да негира поуздане информације нашег листа.

Тужилаштво проверавало још пет спорних приватизација

Тужилаштво је, осим Националне штедионице и Старе планине, чешљало и више других случајева у којима је он био актер. Ради се о приватризацијама “Сартида”, “Југоремедије”, “Мобтела”, “Ц маркета” и “АТП Војводина”, за које је кривичну пријаву поднео Међународни институт за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС). Пријава је поднета 2013. године, али је још у тужиочевој фиоци.

– Нисам (како „Ало!“ пише) у понедељак био у „Порту“ (био у Бгд), а адвоката Томановића не познајем нити сам се икада у животу са њиме састао – написао је Динкић на свом Твитер профилу.

Извор „Ало!“, који из разумљивих разлога не жели да му буде откривен идентитет, поново је за наш лист потврдио да је Динкић у елитном црногорском комплексу “Порто Монтенегро” спремао детаље своје одбране пред српским правосуђем.

– То што Динкић сада пише на друштвеним мрежама само је покушај да завара траг. Права истина је да окупља тим најбољих адвоката који ће му сасвим сигурно бити потребни у предстојећим процесима. Могуће да се у међувремену вратио у Београд, али сасвим сигурно је био у Тивту и „Порто Монтенегру“, пошто постоје сведоци који су га тамо видели – тврди извор „Ало!“.

Интересантно је да се Динкић ниједном речју није осврнуо на писање „Ало!“ претходних дана о томе да су до најситнијих детаља разоткривени системи којима је бивши Завод за обрачун и плаћање (ЗОП) са свим некретнинама и имовином поклонио приватној банци. Ову банку су преузимањем акција купили тајкуни Вук Хамовић и Војин Лазаревић, који су је касније препродали и зарадили фантастичних 37 милиона евра.

На скијалиште на Старој планини држава је за шест година под диригентском палицом Динкића спискала 5,4 милиона динара, а највећи део овог мегаломанског пројекта завршио је као мртво слово на папиру. Спорни су и консултантски уговори које је Динкићево министарство потписивало са приватним фирмама.

извор: ало.рс