Прочитај ми чланак

ДИНКИЋ ГУВЕРНЕРУ СТАВИО ПИШТОЉ НА ЧЕЛО И НАРЕДИО МУ: Отварај трезор!

0

Некадашњи министар Млађан Динкић је својевремено у Народну банку упао са дугим цевима, и ставио пиштољ на чело гувернеру НБС, открива ексклузивно за КУРИР бивши лидер ЈУЛ-а и режисер Љубиша Ристић! То потврђује Војислав Шешељ који твди да је Динкић узео злато које је продавао по Европи...

 

Бивши директор ЈУЛ и познати позоришни редитељ Љубиша Ристић први је који под именом и презименом тврди оно што се до сада шушкало по кулоарима! Он каже да је бивши министар Млађан Динкић 2000. године упао у Народну банку Југославије и тадашњем гувернеру Душану Влатковићу уперио пиштољ у главу и тражио му да отвори трезор!

Прича да је Динкић наоружан упао у НБС кружи већ годинама, а Ристић сада тврди да је бивши лидер УРС те вечери отишао и корак даље. На констатацију да га је својевремено Динкић прозивао, Ристић је за Курир рекао:

Динкић: То су будалаштине

– Ко је тај? То је онај што сам за њега тражио анкетни одбор јер је у Народну банку ушао с пиштољем прислоњеним гувернеру на главу и дугим цевима и тражио да му отвори трезор. А кад се све заврши, он постаде потпредседник у руској банци…

У то време гувернер је био Душан Влатковић, а ове Ристићеве речи потврђује и лидер СРС Војислав Шешељ.

– Тачно је то што је рекао Ристић. Ко зна шта је све било у том трезору, Динкић је злато које је тамо затекао продавао по Европи – подсећа Шешељ.

Иако ретко даје изјаве, Млађан Динкић је ипак решио да прекине медијску тишину. За Курир је јуче одговорио Ристићу – узвратио је да његове речи немају никакве везе са истином.

– Ма то су тоталне будалаштине и глупости! Никад у животу нисам држао пиштољ у руци, нити сам икад имао било какво оружје. Просто не могу да верујем да један такав врсни позоришни редитељ и интелектуалац може тако нешто да изјави или да у то стварно поверује – казао је Динкић.

Он је својевремено признао да је ушао у Народну банку.

Признао да је упао у НБС

– У оквиру тог похода на институције пре 5. октобра, професор Маџар, Кожетинац, ја и још неки другови ушли смо и у Народну банку Југославије, у зграду код Главне поште. У нормалном разговору с гувернером Влатковићем упозорили смо га да не врши никакве напрасне трансфере у иностранство, јер се говорило да ће део новца из резерви бити евакуисан. Тај улаз у Народну банку касније је био описиван као упад Г17 плус са аутоматским пушкама у државну касу. А од свег наоружања имали смо бубњарске палице – написао је Динкић у писму након што је проглашен за личност године 2002.

Где је бивши гувернер
Влатковић у иностранству?

Душан Влатковић је у два наврата био гувернер НБС – 1986. и 1997. Кад је реч о политичком ангажману, био је члан СК, па СПС, а доводили су га и у везу са ЈУЛ. После петооктобарских промена није се чуло за њега, а саговорници Курира спекулишу да је отишао у иностранство, мада нисмо добили потврду те информације.

ДИНКИЋ ЈЕ УКРАО ЗЛАТО

Лидер СРС Војислав Шешељ недавно је рекао да је 4. новембра, после оружаног заузимања Народне банке, Динкић упутио захтев да се 1.200 кг злата које је затечено у Државним резервама прода на светском тржишту, а да за то није било разлога.- Под бројем СП 224/2000 и Лабусовом налогу злато је продато на Лондонској берзи за 12 милиона фунти. То су два главна криминалца која су опљачкала СРЈ.

Пре тога, 5. октобра, појавило се повећање девизних резерви СРЈ за око 100 милиона долара. То знам јер сам тада био потпредседник владе задужен за привреду и финансије. Слободан Милошевић је био у посети Кини и кинеска влада му је тада ставила на располагање 100 милиона долара.

Преко Лабуса и Татјане, жене Млађана Динкића, која је тада била шеф кабинета потпредседника владе СРЈ, вршен је притисак на запослене у Министарству за спољну трговину, а 8. новембра 2000. потписана је продаја – рекао је Шешељ и додао да је новац пребачен у Москву, у банку која је потом преименована у Ексим банку.