Прочитај ми чланак

Дијана Вукомановић: Преговарачи у сендвичу ЕУ и САД

0

(Бета)

Члан делегације Владе Србије Александар Вулин рекао је раније у Бриселу да наставак заједничких преговора очекује уколико Ештон процени да има простора за копромис. Тај други заједнички састанак почео је око 20.30 сати

dijana-vukomanovic
Потпредседница Социјалистичке партије Србије (СПС) Дијана Вукомановић каже да Европска унија и Сједињене Америчке Државе у Бриселу примењују „стратегију сенвича“ на преговарачке тимове Београда и Приштине.

„ЕУ и САД примењују „стратегију сендвича“ око Космета“, написала је Вукомановић на „Твитеру“. написала је да се у Бриселу „нижу, један за другим, одвојени састанци (посреднице ЕУ у дијалогу Кетрин) Ештонове и (заменика помоћника државног секретара САД Филипа) Рикера са Бг (делегацијом Владе Србије) и Пр (делегацијом Приштине), потом заједно“.

Осма рунда преговора у којима делегације предводе премијери Ивица Дачић и Хашим Тачи, почела је пре подне и наставила се низом састанака. Први заједницки састанак почео је у 14 часова.

Члан делегације Владе Србије Александар Вулин рекао је раније у Бриселу да наставак заједничких преговора очекује уколико Ештон процени да има простора за копромис. Тај други заједнички састанак почео је вечерас око 20.30 сати.