Прочитај ми чланак

ДФ: Сведок сарадник Синђелић у Црној Гори здрав, а у Хрватској психички оболео!?

0

Након што се у медијима појавила вијест да је свједок сарадник Саша Синђелић у жупанијском суду у Вуковару преко свог адвоката затражио да буде психијатријски вјештачен, којом приликом је суду достављена медицинска документација да се ради о психичком болеснику, постављамо питање црногорској јавности и правосуђу како се догодило да је Синђелић био здрав у Црној Гори, а да је у Хрватској психички оболио, истичу у Демократском фронту.

Посебно је занимљиво како сад Саша Синђелић признаје да има дијагнозу менталних болести, док је у подгоричком Вишем суду са презиром одбацивао сваки вид и инсинуације да се ради о нерачунљивој особи. Треба ли подсјетити да је судско вијеће на челу са Сузаном Мугошом одбило предлог за психијатријским вјештачењем Саше Синђелића који је поднио адвокат Мироје Јовановић. Или треба подсјетити да је предсједник Вишег суда Борис Савић додијелио статус свједока сарадника психички болесној особи и то под лажним именом Александар, а да му је судија Сузана Мугоша потврдила статус свједока сарадника, тј. да је његово свједочење прогласила истинитим. Сад добијамо ексклузиву из жупанијског суда у Вуковару како Саша Синђелић увјерава судско вијеће да је луд, а уз то прилаже и одговарајућу медицинску документацију, коју је Сузана Мугоша све вријеме трајања судског поступка игнорисала, а сад знамо и због чега, јасни су из ДФ-а.

Ово је још један од показатеља да је ДФ све вријеме ове трагикомичне правосудне монтаже био у праву кад је указивао на посрнулост црногорског правосуђа и његову апсолутну зависност од Мила Ђукановића. И док се наводно у Апелационом суду „пажљиво“ читају жалбе одбране, свакодневно испливавају нови докази злоупотреба службеног положаја челних људи у СДТ-у и Вишем суду који су намјерно одбијали доказе који су рушили пресуду. Тако и данас Миливоје Катнић скрива документ који је добио од Вишег јавног тужилаштва Републике Србије, а судија извјестилац Сека Пилетић нас преко сајта Апелационог суда позива да ми доставимо тај документ, иако га она може прибавити службеним путем за мање од 5 минута. Зато и не чуди што значајни дјелови црногорског правосуђа све више попримају дијагнозу Саше Синђелића, посебно ако се имају у виду посљедњи јавни наступи Миливоја Катнића. Можда је Тајновидац из Бајрамовице имун на Корона вирус, имајући у виду да нам је препоручио да не пијемо Цоца цолу из фрижидера и сладолед из замрзивача, али свакако би било корисни да се истом трошку уради заједничко вјештачење Синђелића и да макар установимо ко је кога заразио, саопштено је у ДФ-у.