Прочитај ми чланак

ДФ: Кривокапић нас је током ноћи обавестио да је у току државни удар (ВИДЕО)

0

Председник Нове српске демократије и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић изјавио је да је премијер Здравко Кривокапић ноћас позвао њега и Милана Кнежевића и рекао им да је у току државни удар и да су многи полицајци отказали послушност.

„Кнежевић и ја смо рекли да мора да се омогући устоличење Јоаникија на Цетињу, да је направљен низ пропуста“, рекао је Мандић, додајући да их је премијер позвао јер су биле неопходне шире консултације.

Мандић је навео да су премијеру поручили да су спремни да прихвате одговорност, као што има сваки члан Владе за такву одлуку, без обзира на раније несугласице.
Догађаје на Цетињу, сматра Мандић, организовао је црногорски председник Мило Ђукановић, пренео је портал „ин4с“.

„Сад имамо ситуацију да онај који је то осмислио, да га нигде не видимо, него даје изјаве да је председник свих грађана и дистанцира се од људи које је позвао да то раде, како би заштитио политичку каријеру“, рекао је Мандић на конференцији за медије.

Новинарима се обратио и Милан Кнежевић (ДНП), оценивши да је данас поражена држава и да нико не треба да се осећа победником.

Као разлог је навео то што верници СПЦ нису могли да присуствују устоличењу, а други нису желели да дође до устоличења.

Кнежевић је навео да му је жао што је пре неколико дана турски председник дочекан уз почасти, док су митрополит Јоаникије и патријарх Порфирије морали да дођу хеликоптером, „прескачући барикаде“.

„Веће шансе за устоличење митрополит Јоаникије имао је данас у Кабулу него на Цетињу“, навео је Кнежевић.

Казао је да су дешавања показала да је требало подржати став ДФ-а — да се забрани окупљање.
После поноћи су се састали са Кривокапићем, а присуствовали су и директор АНБ-а, као и министар финансија.