Прочитај ми чланак

ДФ: Хитно ослободите Митрополита Амфилохија, свештенике и вјерујуће људе!

0

Из ДФ-а су саопштили да режим, користећи тренутну ситуацију за кршење Устава и закона без претходног увођења ванредног стања, отворено спроводи диктатуру и прво што су напали је наша Црква односно њен најзначајнији јерарх у Црној Гори

Демократски фронт тражи хитно ослобађање Митрополита црногорско-приморског Господина Амфилохија, заробљених свештеника као и других вјерујућих људи, из ЦБ у Подгорици. Њихово привођење и задржавање је дубоко неморалан и нељудски, па тек онда противуставан и противзаконит чин.


Из ДФ-а су саопштили да режим, користећи тренутну ситуацију за кршење Устава и закона без претходног увођења ванредног стања, отворено спроводи диктатуру и прво што су напали је наша Црква односно њен најзначајнији јерарх у Црној Гори.

„То показује да режим користи ову ситуацију да учврсти свој недемократски, тоталитарни и диктаторски начин владавине. Док предсједници општинских одбора ДПС-а сједе у затвореним кафанама без последица, њихови посланици и предсједници општина у којима су они на власти слободно шетају у групама од по десетак или двадесетак људи и праве себи рекламу давајући новац и пакете помоћи својим присталицама, дотле се хапси црквени великодостојник и ускраћују му се сва права која му припадају„, рекли су из ДФ-а.


Проћи ће ово вријеме вируса које је унијело страх у Црну Гору, кажу из ДФ-а и додају да ће се тада све ове режимске злоупотребе ставити на дневни ред укупног преиспитивања у нашој земљи.
„Најсрамније странице тих злоупотреба су исписане управо према СПЦ и опозиционим лидерима. Не брукајте се додатно режимлије него што прије из ваших полицијских станица пуштајте на слободу нашег Митрополита и друге приведене људе„, закључују.