Прочитај ми чланак

ДФ: Блокираћемо сутра целу земљу – нећемо да дозволимо да се ДПС врати на власт

0

Акција „Блокадом против издаје“ који ће организовати Демократски фронт почеће, како сазнаје ИН4С из поузданих извора у четвртак. Акција ће, како су раније најавили функционери тог политичког савеза, бити отпор неправди, односно најави формирања мањинске владе, за коју сматрају да није демократска, те да није одраз народне воље исказане на изборима 30. августа 2020. године.

Такође, блокаде ће вјероватно бити организоване у већим црногорским градовима – Подгорици, Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Колашину, Будви, Пљевљима…

„Грађани ће се масовно одазвати позиву ДФ, и наше канцеларије у свим градовима су сваког дана препуне људи који ће учествовати у овим активностима. ДФ и наше присталице знају шта су протести и знају шта је отпор неправди, а има ли веће неправде од тога да се поражена политика ДПС која је пљачкала и уништавала Црну Гору на мала врата врати у игру“, казао је раније за ИН4С посланик ДФ Јован Вучуровић на питање какав одзив грађана очекују.

Он је истакао да народна воља није да се ДПС, након што је срушен после 30 година, поново врати на власт.

Његов колега, посланик Славен Радуновић казао је јуче да су стекли услови да Демократски фронт (ДФ) крене са блокадом Црне Горе, наводећи да је 49 посланика затражило да сједница парламента, на којој би се бирао предсједник Скупштине, буде одржана 1. марта.

Он је навео да су се стекли услови да ДФ покрене механизам „блокадом против издаје“, јер је, како је рекао, међу тих 49 посланика било и пет посланика Социјалистичке народне партије (СНП).

„Ја апелујем на колеге из СНП-а да то не дозволе, и да остану вјерни људима који су их гласали 30. августа 2020. године. Врло брзо покрећемо процес блокаде, јер се ово на овај начин не може завршити“, казао је Радуновић.

Када ће се знати коначан став СНП-а о мањинској влади, још није познато. Кад ће бити Главни одбор странке предсједник СНП-а Владимир Јоковић још увијек није прецизирао.

„Сједница ГО ће бити оног тренутка када будемо имали шта да одлучимо. Када дефинитвно будемо имати шта је рјешење, тада ћемо одлучивати о томе, да ли ћемо бити дио неке приче. Имамо данас изјаву из ДФ-а да нуде техничку владу, можда и то буде прихватљиво. Ако имају 46 посланика нека рачунају сви они који су за рјешење и пет посланика СНП-а“, поручио је Јоковић, у изјави за ТВЦГ.

Подсјетимо. последњих недеља широм Црне Горе Демократска Црна Гора организује протесте због како кажу “бестидног прекрајања изборне воље грађана”.

Истичу да су у сазнању да ће ДПС и УРА у петак предложити кандидата за предсједника – предсједницу Скупштине Црне Горе и зато, како кажу, позивају “цијелу Црну Гору да у сриједу масовно дођу на протест”.